Відкрили залізничний міст через річку Ірпінь

Сьогодні по відновленій переправі ефектно проїхала перша електричка

Менше ніж за місяць відбудували залізничний міст біля Ірпеня, через однойменну річку Ірпінь. Міст зруйнували ще у березні, а вже сьогодні, 7 травня, по ньому проїхалася перша електричка.

Про це повідомив міністра інфраструктури Олександр Кубраков.

Перша електричка по мосту

Одразу після деокупації регіону переправу почали відбудовувати. Роботи виконували спільно Львівський мостобудівельний поїзд та підрозділ Держспецтрансслужби.

Під час відкриття

До слова, Лінії Київ – Ковель рівно 120 років. На її пам’яті три випадки підривання мосту. У часи Жовтневого перевороту, потім під час Другої світової й ось, вже в часи сучасної війни, – російсько-української.

Загалом дорожникам вдалося вже відновити рух на 30 переправах, зруйнованих війною.  Попереду відкриття залізничного сполучення з Бучею, Ірпенем, Ворзелем, Бородянкою та іншими населеними пунктами Київщини.

На маршруті курсуватимуть поїзди Kyiv City Express. Найближчими днями також планується поновити курсування поїздів далекого сполучення відновленим мостом у напрямку Коростеня.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини