Допомога по безробіттю: на які суми можуть розраховувати мешканці Житомирщини

Розмір мінімальної допомоги становить 1000 і 1800 гривень

Допомога безробітним призначається з першого дня реєстрації, на підставі відповідної заяви. Розмір допомоги й термін виплати розраховується для кожної особи індивідуально. На кінцеву суму впливають: страховий стаж, розмір заробітної плати за останнім місцем роботи та причина звільнення.

Про це повідомляє пресслужба Житомирського обласного центру зайнятості.

«Безробітні, які не мають страхового стажу (молодь до 35 років), або мають, але протягом 12 місяців до реєстрації він був меншим за 6 місяців, отримують мінімальну допомогу – 1000 грн на місяць. Особи, які мають страховий стаж понад 6 місяців (протягом 12 місяців, що передують реєстрації у центрі зайнятості) мають право на отримання допомоги, залежно від розміру заробітної плати за останній рік, але не більше чотирьох прожиткових мінімумів (для працездатних осіб). На сьогодні це 9924 грн», – йдеться у повідомленні.

Залежно від страхового стажу розмір допомоги по безробіттю виплачується у таких відсотках:

  • до 2 років – 50%;
  • від 2 до 6 років – 55%;
  • від 6 до 10 років – 60%;
  • понад 10 років – 70%.

В залежності від тривалості безробіття: перші 90 днів – 100 %; протягом наступних 90 – 80%; надалі – 70 % (від призначеного розміру допомоги по безробіттю).

Розмір мінімальної виплати допомоги по безробіттю, що виплачується застрахованим особам в залежності від страхового стажу, становить 1800 гривень.

Допомогу в розмірі 1800 грн отримуватимуть і безробітні, які мали страховий стаж понад шість місяців, але на момент розрахунку допомоги їм неможливо було розрахувати середньоденну зарплату через брак інформації.

Після отримання необхідної інформації передбачене проведення перерахунку. Загальна тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 360 днів, для осіб передпенсійного віку – 720, для молоді (до 35 р. без страхового стажу) – 180. Для осіб, звільнених під час карантину згідно зі статтею 38 КЗпПУ (за власним бажанням (не поважна причина) та статтею 36 п. 1 (за угодою сторін), загальна тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 270 календарних днів.

За довідками звертайтесь у Малинську міську філію центру зайнятості за адресою: м. Малин, вул. Шевченка, 1-а.(04133) 5-13-80(097) 290-97-22

Читайте також – Актуальні вакансії у Малині: яку роботу і зарплату пропонують

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини