В Українці обікрали місцеву амбулаторію: зникли печатка і штамп

Керівництво підозрює, що награбоване використають для фальшивих довідок

Ця крадіжка сталася днями в Українці — обікрали місцеву амбулаторію. Про це журналістці МALYN.MEDIA повідомило керівництво КНП «Малинський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Ймовірно, злодії пробралися у будівлю на Новий рік, 1 січня. Наступного дня медпрацівниця, яка прийшла пропалити грубку, виявила, що в кабінеті відчинений сейф і з нього зникли печатка і штамп закладу. Також незвані гості поцупили ваги і пульсоксиметр, яким вимірюється рівень кисню у крові.

Як не дивно, більше крадіям нічого не впало в око. Навіть ноутбук… Проте зловмисники викинули у сміттєве відро дитячі амбулаторні картки. А ще залишили на підлозі пів пляшки недопитої «Ром-коли».

Вочевидь, не бажаючи привертати уваги до місця злочину, замок, до речі, крадії відчинили акуратно, а потім почепили його на місце, відтак медичка спершу навіть нічого не помітила. І якби не полишені сліди всередині приміщення — до кінця новорічних свят (до 4-го січня) крадіжку й не помітили б.

Як припускає головний лікар ЦПМСД Олександр Андрійцев, під час ковідної пандемії зловмисники можуть використовувати викрадені печатку і штамп для виготовлення довідок про одужання (від коронавірусу), які дозволяють тимчасовий проїзд у міжобласному транспорті невакцинованим пасажирам. Отож, не виключено, організують «бізнес» з торгівлі цими документами, що наразі мають попит.

5 січня, як зазначає староста с. Українки Тетяна Стадченко, місце злочину обстежили поліцейські. За фактом крадіжки відкрили кримінальне провадження, тривають слідчі дії.

Якщо хтось пропонуватиме за вигідною ціною «ковідні» довідки для проїзду транспортом, завірені печатками Українківської амбулаторії, повідомляйте поліцію.

Читайте також — Малинський суд виніс вирок злодієві, який примудритися двічі обікрасти один будинок.

Марина Кириченко
Марина Кириченкоhttp://malyn.media
Журналістка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини