У Слобідці вчаділа у власному будинку 89-річна жінка

Жахлива трагедія трапилася незадовго до новорічних свят у Слобідці

28 грудня задихнулася чадним газом місцева мешканка, 1933 року народження. Дим, що валив з її оселі, помітили сусіди. Вони об 11.35 й повідомили вогнеборців про те, що в хаті самотня бабця. Проте рятувати життя жінці було запізно.

Як розповідає  провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Коростенського райуправління ГУ ДСНС України в Житомирській області Іван Буханчук, загиблу знайшли на підлозі на виході з кімнати в коридор. Вочевидь, їй забракло сил самотужки вибратися з оселі на свіже повітря. 

Пожежа виникла через порушення правил експлуатації пічного опалення. Уночі перегрівся газовий пальник, що й призвело до загоряння. Вогонь частково знищив стіну та підлогу. На жаль, літня жінка перебувала в іншій кімнаті й вчасно не помітила проблему.

За декілька днів січня, крім того, сталося чотири пожежі, дві з котрих теж через пічне опалення, але, на щастя, господарі відбулися незначними збитками. Так, у Новобратському вогонь знищив декілька квадратних метри даху, а у Квітневому — перестінок біля грубки.

Горіли й хати-пустки — у Луках вчинити підпал могли зловмисники, адже пустуючий віднедавна будинок вщент знищений вогнем. У Малині пустка загорілася через пустущі підлітків, котрі частенько проводили там дозвілля й цього разу підпалили сміття.

Марина Кириченко
Марина Кириченкоhttp://malyn.media
Журналістка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини