(По)Бєда: про справи Господні у Малині та охлократію

Для влади — тільки те, що передбачено законом. Для громадян — все, що не заборонено законом

Охлократія — влада натовпу — вироджена форма демократії, заснована на мінливих примхах натовпу. Охлократія характерна для перехідних і кризових періодів.

Таку «демократію» в сучасності використовували, для прикладу, в «Караоке на майдані» — за кого більше кричать, той краще співав.

Чи може послуговуватися такими засобами влада? Ні.

Якщо говорити про Малинську міську раду, а це влада, то вона має діяти в межах передбачених законами — це як іти по визначеному безпечному шляху на мінному полі. Крок вправо, крок вліво — не допускаються.

Те саме й з законами. Але депутати чомусь вирішили погарцювати на недозволеній території. Напевно міни неприховані й видно, де поміж ними можна бігати.

Мова про одне з крайніх рішень, яке стосується «справ господніх». Депутати прийняли рішення «Про звернення до священнослужителів та парафіян Української православної церкви (Московського патріархату)».

Гарне рішення — я ЗА!

Але, якби не одне але. Серед іншого є такий охлократичний наказ священникам: «Якщо ви бажаєте і далі служити московському патріархату, то вимагаємо через 24 години звільнити церкви, які належать українському народу»

Шановні, ваша вимога не має ніякої сили, окрім популістичних бонусів. Але дає підстави в майбутньому згуртуватися московським попам та пов’язати таких «видумщиків» у судах, бо ми не Сомалі й не росія. Та й росія, при всіх своїх безчинствах, зберігає формальну процедуру.

Ну списали ви такий проєкт в Новограді-Волинському, ну вставили, може, свої 5 копійок… Але чи не ріже око хоч кому?

Ваше поле в межах передбачених законом та регламентом міської ради. Ваші повноваження чітко прописані в Законі України «Про місцеве самоврядування» — Стаття 26. Виключна компетенція сільських, селищних, міських рад, і має 58 пунктів…

А тепер смішно. Дали 24 години, і що?… Нічого.

От тільки в Буках збори провели. Це вже правильний шлях. І єдиний. Вмовляти громади, щоб ВОНИ приймали рішення. Таке передбачає закон.

Закон України «Про свободу совісті та віросповідання» серед іншого:

Стаття 8. Релігійна громада

Рішення про зміну підлеглості та внесення відповідних змін або доповнень до статуту ухвалюється не менш як двома третинами від кількості членів релігійної громади, необхідної для визнання повноважними загальних зборів релігійної громади відповідно до статуту (положення) релігійної громади.

Є дві третини — зафіксуйте, допоможіть оформити, допоможіть передати в область, відстежуйте, щоб там не загубилося й голова ОВА підписав Розпорядження.

Не тягайте попів за бороду! Не будьте охлократами — ви влада.

Неконтрольоване невігластво породжує невігластво: — не на міни наступаєте — на какашки.

Придумали Православну Церкву України (Київський патріархат)! Це все — це крапка.

Скриншот з фейсбуку Малинської міської ради

Ваші какашки розкидані з прийняття Регламенту Малинської міської ради, який списали десь у людей, які ого-го й не можуть помилятися.

В місцевій конституції суперечливі норми мали скасувати, але вони досі там, бо то ж писав «Ого-го хто»! Як в тому анекдоті — не знаю хто такий Будьмо, але видно гарна людина, якщо за неї так часто п’ють.

Детальніше тут: Проти закону: чому малинським депутатам не варто відкривати двері ногами

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини