У Малині планують підняти вартість проїзду у маршрутках до 15 грн

Мерія оприлюднила «Аналіз регуляторного впливу»

У міському транспорті Малина планують підвищити ціну проїзду. На офіційному сайті Малинської міської ради опублікували відповідний проєкт рішення міськвиконкому та аналіз регуляторного впливу.

Востаннє проїзд підвищували на початку року – тоді ціна зросла з 8-ми до 10 грн. Зараз пропонують встановити ціну квитка на рівні 15 грн за поїздку.

У проєкті рішення зазначено, що тариф у 10 грн затверджений ще з урахуванням поданих перевізниками у грудні 2021 року розрахунків – тоді йшлося про 11,4-15,3 грн витрат на одного пасажира, в залежності від типу автотранспорту, протяжності та пасажиропотоку маршрутів. А з цього часу, мовляв, багато чинників, які впливають на тариф, змінилися.

«Зростання ціни на дизпаливо та бензин, також більше як вдвічі зросли ціни на мастильні матеріали, запчастини, шини, акумуляторні батареї та ін., постійно зростає рівень вартості енергоносіїв,  розмір мінімальної зарплати підвищено до 6700 грн, що призвело до необхідності перегляду діючого тарифу», — йдеться у документах.

АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ — ТУТ

Ще один фактор — падіння пасажиропотоку у майже два рази. Відтак запевняють, що чинні тарифи – нерентабельні.

«Згідно з розрахунковими (нормативними) витратами  вартість перевезення одного пасажира становить 18,8-24,7 грн», — йдеться в аналізі регуляторного впливу.

Якщо не буде заперечень впродовж місяця, то виконком затвердить тариф на перевезення пасажирів автомобільним транспортом у місті Малині у розмірі 15 гривень.

Читайте також — У Малині подарований естонцями автобус планують передати на потреби освітян

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини