«На прохання батьків»: у Малині відкрили для проїзду пішохідну вулицю Кривенчука

Вулиця була пішохідною близько 8 років

Сьогодні в обід мешканці помітили, що вулицю Кривенчука відкрили для проїзду. Згодом нововведення прокоментували у Малинській міськраді.

«Враховуючи звернення батьківського комітету школи-ліцею №1 щодо  доступного та комфортного підвозу дітей до навчального закладу, вулицю Кривенчука відсьогодні відкрито для транспорту»,йдеться у повідомленні.

Клумби, які там було розміщено, — встановили біля пожежної частини. У мерії зазначають, що таке рішення прийнято, «зважаючи на численні нарікання пасажирів, які очікують громадський транспорт в сторону вокзалу, на паркування легковиків на пішохідній частині центру міста».

Нагадаємо, у 2015 році, рішенням міськвиконкому у Малині перекрили вулицю Кривенчука. Тоді колишній мер Олексій Шостак запропонував облаштували благоустрій цієї вулиці «Юніграну», паперовій фабриці — встановити лавочки для відпочинку та ліхтарі, а фірмі «Люкс-нет» — облаштувати зону покриття WI-FI.

Втім, щось пішло не так, бо віз і нині там – нічого принципово нового за цей час на вулиці не облаштували. Єдине – відгородили клумбами та створили незручності малинцям, які через перекритий рух змушені об‘їжджати сусідніми вулицями.

У 2018 році ІнфоМалин писав, що тоді місто зверталось до народного депутата від Малинського округу Павла Дзюблика, щоби він пролобіював у Верховній Раді виділення коштів на реконструкцію вулиці. Однак  той у коментарі журналістам повідомив, що домовленість залишилась лише на словах.

До речі, три роки тому до облаштування громадського простору на Кривенчука долучались волонтери організації «Будуємо Україну разом», позаяк тоді малинці наполягали на тому, що тут варто було б створити артпростір.

Ще до війни мешканців підіймали цю тему у соцмережах і дискутували, чи взагалі варта гра свічок.

Читайте також — У Малині облаштують об’їзну дорогу та встановлять «зону обмеженої стоянки» в центрі міста

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини