Команда ревізорів з міськради перевірить діяльність «Малин Енергоінвесту»

Спеціальна комісія перевірить роботу ТОВ «Малин Енергоінвест», яке має мільйонні борги

Схоже, справи підприємства, яке відповідає за постачання води, тепла та утримання будинків – ТОВ «Малин Енергоінвест», безнадійно пропащі. У Малинській міськраді вирішили утворити комісію, яка перевірить його фінансово-господарську діяльність та визначить ефективність.

Про це йдеться у проєкті рішення, яке розмістили на сайті Малинської міськради сьогодні, 16 грудня.

«У місячний термін провести перевірку фінансово-господарської діяльності ТОВ «Малин Енергоінвест», фінансового стану та ефективності діяльності товариства. За результатами перевірки скласти відповідний висновок, який подати на розгляд та затвердження міської ради», – йдеться у тексті проєкту.

 Як писали журналісти MALYN.MEDIA, вперше створити таку комісію запропонував міський голова Олександр Ситайло під час останнього засідання бюджетної комісії.  Причиною стала боргова яма, в якій опинилося підприємство. На сьогодні, суми заборгованостей ТОВ «Малин Енергоінвест» – понад 35 млн гривень. Зокрема, тільки 20 мільйонів боргує «Нафтогазу».

Зазначимо, що з травня цього року з «Нафтогазу» на державному рівні зняли спеціальні обов’язки постачати газ виробникам тепла за спеціальною — регульованою — ціною. І зараз ціни на газ для тепловиків стали повністю ринковими. У цих умовах доводиться працювати й «Малин Енергоінвесту».

Оскільки Малинська міськрада – єдиний засновник підприємства, то  зобов’язана утримувати стратегічний об’єкт, який забезпечує місто водою і теплом. Під час останньої сесії місто таки передало  ТОВ «Малин Енергоінвест» 1 150 000 гривень на погашення боргів. Втім, суми заборгованостей від цього суттєво не зменшаться.

Відтак, щоб розібратися у критичній ситуації, міський голова Олександр Ситайло запропонував створити ревізійну комісію у складі представників усіх депутатських фракцій.

Депутати спільно з фахівцями міськвиконкому мають проаналізувати господарську діяльність «Малин Енергоінвест» і ухвалити єдине правильне рішення, щоб вийти із кризи. Не виключено, що за відсутності дієвих варіантів роботу підприємства і зовсім припинять. Натомість створять нове комунальне підприємство.

Нагадаємо, що на початку листопада Малином «пробігла» новина про те, що  помічник нардепки Тетяни Грищенко призначений новим заступником директора ТОВ «Малин Енергоінвест». Йдеться про Петра Дожука,  якого, як кажуть джерела, намагалися до того прилаштувати в управління ЖКГ, але там щось не зрослося.

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини