Депутат Малинської міськради емоційно відреагував на обмеження для невакцинованих

Юрій Рудченко розкритикував заборону невакцинованим їздити у транспорті та звинуватив керівництво держави у необдуманих рішеннях

Свій гнівний пост депутат Малинської міської ради Юрій Рудченко розпочав словами великого Кобзаря – «Неначе люди подуріли…». Саме ці рядки, на думку Рудченка, найкраще ілюструють нашу дійсність. Депутат вважає, що владні структури не готові нести відповідальність за прийняті рішення та створюють незручності для населення.

Про це Юрій Рудченко написав у своєму фейсбуці вранці, 16 листопада.

«Усе, що відбувається в нашій країні навколо теми ковіду та вакцинації, нагадує вакханалію. Подвійні стандарти та неготовність владних структур брати на себе відповідальність призвели до того, що про безпеку людей ніхто не дбає. Все це перетворюється на суцільні бізнес проєкти.

Чомусь в літній період держава не подбала про те, щоб вакцинувати групи ризику у кожній громаді. Зате зараз сміливо приймає рішення викидати людей без вакцинації з автобусів та маршруток», – пише Юрій Рудченко.

Замість того, щоб збільшити кількість пунктів вакцинації та стимулювати плановий огляд людей перед щепленням, зганяють усіх в довжелезні черги і методом примусу досягають свого, зазначає він.

«А люди терплять.  А скільки людей вже втратили свій шанс вчасно виявити недугу через закриті відділення в лікарнях? І цьому нема кінця краю. А все розпочиналося зі звичайної захисної маски. Тепер же блокуються наші права та обов’язки. Право на освіти, доступ до інформації, право на лікування. Блокується наше конституційне право на добровільну вакцинацію. Блокується наше право бути господарями свого життя.

Я не проти виконувати закони та рішення. Але коли вони логічні, послідовні і такі, які додають користі для суспільства. Правила примусу завжди ведуть до соціальної незрілості. А ми вимагаємо якісних змін, бо ще не втратили головного – поваги до себе. І за це варто поборотися!» – наголосив він.

Що цікаво,  такі сміливі висловлювання Юрій Рудченко публікує попри те, що він є депутатом від провладної партії «Слуга народу». Та, якби там не було, –  це гарний приклад для інших міських обранців, які зазвичай звикли озвучувати свою позицію щодо найдрібніших питань лише під час виборів, а пізніше – щезають з горизонтів на наступні п’ять років.

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини