Від айфонів до каструль: як троє школярів нахабно обчищали малинські магазини та помешкання

Впродовж десяти днів малолітні злодії обікрали два магазини та помешкання

Необдуманими вчинками підлітки зіпсували собі початок дорослого життя та на чотири роки запроторили за ґрати очільника банди. Правоохоронцям відомо про щонайменше три крадіжки, які вчинили діти.

Днями перед судом постав учасник «шайки», який з усіх трьох, принаймні, підлягав кримінальній відповідальності. Відомо, що він вихованець Вишевицької спеціальної школи.

Про це йдеться в рішенні Малинського районного суду.

Так, ввечері 4 квітня цього року троє хлопців обікрали кіоск вживаних мобільних телефонів на вулиці Грушевського, у Малині. Одного залишили насторожі, а двоє інших силоміць відкрили залізні ролети кіоску та пробрались всередину. З полиць магазину викрали чотири вживаних смартфони  – «iPhone 7», який коштував 5000 гривень та ще три гаджети, вартістю від 800 до 4300 грн. Деякі телефони згодом продали, а деякі залишили собі.

На цьому підлітки не зупинилися, і вже незадовго, 9 квітня, опівночі пробралися у чуже помешкання. Аби проникнути всередину, розбили палицею вікно та по черзі залізли у приміщення. Схоже, що малолітні злодії помилились, бо нічого цінного у будівлі не знайшли, проте вирішили не йти з пустими руками і викрали п’ять алюмінієвих  каструль та… дитячу ковдрочку. Награбоване кухонне приладдя згодом здали на металолом. А в ковдрочці схоже це все виносили…

Наступний випадок трапився рівно через добу – опівночі 10 квітня. Спільники прийшли до магазину «Спринт», що на вулиці Тараскіна  у Малині та, діючи за такою ж схемою, викрали з каси 10 тисяч гривень.

У залі суду підсудний визнав вину та розповів усі деталі злочинів. Йому інкримінували частину 3 статті 185 ККУ – крадіжка з проникненням. Суд визнав його винним та призначив покарання – чотири роки позбавлення волі. Він також повинен відшкодувати державі 6500 грн за проведення експертиз. Кошти за сина може заплатити його матір.

Що стосується інших учасників крадіжки, то через свій вік вони не підлягають кримінальній відповідальності. А це означає, що вони молодші 14 років. Бо закон передбачає, що поставати перед судом за кримінальні проступки можуть лише особи від 16 років, проте у випадку вбивства, крадіжки, зґвалтування тощо судити можуть і тих, кому від 14 до 16 років.

Нещодавно у Малині суд виніс вирок чоловікові, який через дівчину жорстоко розправився з конкурентом. Чоловік спочатку в центрі міста відгамселив знайомого, а пізніше наздогнав його біля другої школи та відібрав телефон.

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини