Чому боги мовчать: асфальтувати проспект Машинобудівників не будуть — «немає потреби»

Торги скасували через «відсутність подальшої потреби в закупівлі товарів, робіт і послуг»

Ще за Олексія Шостака «справою честі» було заасфальтувати проспект Машинобудівників. І справа була майже в кишені, але щось не склалося. Одне з пояснень — не вистачало кілометражу. Для проєктів ДФРР відрізок мав бути не менший п’яти кілометрів.

Хай там що, але на цьому конику їздять всі перед виборами й опісля. Вже за нової влади асфальтування цієї вулиці було вирішеною справою. Сказали — зробили.

25 травня 2021 року оголосили тендер ««Капітальний ремонт дорожнього покриття по проспекту Машинобудівників у м. Малині» з бюджетом майже 21 млн грн. Термін постачання товарів, виконання робіт чи надання послуг – 31 грудня 2021.

Замовником робіт виступив Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА. Ніхто не очікував трагедії. Так, для жителів прилеглих будинків не асфальтована вулиця — це трагедія. Пил їх переслідує скрізь.

Що ж з тендером? В торгах взяли участь лише два учасники — ПП «Автомагістраль» та ТОВ «ПБС». Пропозиція ПП «Автомагістраль» — 19 656 557,10 грн. Пропозиція ТОВ «ПБС» — 20 313 806,40 грн. Перемагає ТОВ «ПБС» при вищій ціні.

ПП «Автомагістраль» оскаржує… В оскарженнях та правках закупівлю заблоковано. І ось маємо – 6 жовтня 2021 року закупівлю робіт скасовано з трактуванням: «Закупівля відміняється у зв’язку з відсутність подальшої потреби в закупівлі товарів, робіт чи послуг»… Період оскарження до 16 жовтня 2021 року.

Як повідомляють «Наші Гроші», станом на 21 червня 2021 року ТОВ «ПБС» уклало в поточному році з Укравтодором угод на ремонт доріг загальною вартістю 1,5 млрд грн. Фірма не підпускає жодного конкурента до роздаткової на Прикарпатті, захопила лідерство у Волинській області та претендує на перше місце на Закарпатті. До слова, ТОВ “ПБС” почало входити на Житомирські дороги за керівництва Бунечка.

І тут ще одна цікавинка, крім «відсутності подальшої потреби» — мовчання «богів». Ніхто не оголосив про це у публічному просторі, — ані місцева влада, ані обласні депутати, ані нардепи. І це привертає увагу. Мовчання, буває, є голоснішим за слова.

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини