Вбивство підлітка у Радомишлі: суд залишив підозрюваного під вартою ще на місяць. ВІДЕО

Віктор Ільченко свою вину заперечує

Корольовський районний суд Житомира продовжив дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою одному з двох підозрюваних у справі вбивства 12-річної дитини у Радомишлі.

Про це із зали засідань суду повідомили кореспонденти Суспільного.

За словами прокурора Олександра Ваховського, прокуратура дала запит на продовження терміну тримання під вартою 48-річного підозрюваного Віктора Ільченка. Причина – наразі ще тривають необхідні слідчі й розшукові дії. Крім того, готові не всі експертизи.

Ільченко свою вину й надалі заперечує:

«Розуміючи, що в країні оголошено воєнний стан та маючи поблизу воєнні дії, у мене думки не було, що батьки, нехтуючи положенням воєнного стану, можуть вдягнути дітей у військовий одяг та з іграшковою зброєю відпустити гуляти на вулицю, – сказав на суді підозрюваний Віктор Ільченко. – Також хочу наголосити, що я не ставив ні собі, ні комусь іншому за завдання знищувати ворога. Адже ворог зазвичай потрібен живим, щоб його допитати. Тому постріли, які я здійснював, це були постріли вгору – вони мали попереджувальний і психологічний характер».

Сужет Суспільного

Прокурор Олександр Ваховський підтвердив, що діти були одягнені у військову форму.

«Дійсно, це так, але варто зауважити, що ця форма – це форма не російської федерації. І в дітей була іграшкова зброя, яка за візуальними ознаками та характеристиками зовсім не схожа на бойову зброю. Це іграшкові автомати, які здійснюють постріли водою. Вони білого кольору і за своїми ознаками зовсім не схожі на будь-яке сучасне озброєння», – сказав прокурор.

Рішенням Корольовського районного суду підозрюваному Віктору Ільченку продовжили термін тримання під вартою ще на місяць.

Як писав MALYN.MEDIA, 24 лютого сім’я 12-річного Даниїла покинула столицю і тимчасово поселилась у Радомишлі, сподіваючись, що в родичів буде тихіше і безпечніше. Оскільки родина поспішала, то дитині не встигли взяти теплого одягу, тому хлопчик часто носив дідову камуфляжну куртку.

7 березня сусідка родини  повідомила, що бачить біля будинку, який розташований поруч, «двох осіб у військовій формі та зі зброєю». Підсудні, які приїхали на виклик стурбованої мешканки, запевняли, що сприйняли дітей за диверсантів, мовляв, була погана видимість, хоча подія трапилась близько 15 години і є довідка гідромедцентру про ясну погоду.

Нині рідні вбитого хлопчика хвилюються, що справу хочуть «зам’яти». 25 квітня апеляційний суд розглядав клопотання захисту Ільченка про зміну запобіжного заходу: просили змінити «перебування під вартою» на «домашній арешт». Суд відмовив. Рідні хлопчика тоді коментували, що побоюються, аби справу не «зам’яли».

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини