Суд залишив за ґратами представника «Радомишльської варти», якого звинувачують у вбивстві підлітка. ВІДЕО

Захист підозрюваного просив змінити перебування під вартою на домашній арешт, проте суд відмовив

У понеділок, 25 квітня, Житомирський апеляційний суд залишив під вартою представника Громадського формування «Радомишльська варта», якого звинувачують у вбивстві 12-річної дитини. Суд повинен був винести свій вердикт ще 18 квітня, але під приводом «завантаженості» переніс засідання на учора.

Про це пише інтернет-портал «Zhitomir-Online».

Ця біда трапилася 7 березня у Радомишлі. Тоді 27-річний представник ЗСУ Олександр Юрко та 48-річний член «Радомишльської варти» Віктор Ільченко, який на лаві підсудних, застрелили 12-річного Данила Бельченка та важко поранили 10-річного Олексія Нечипоренка.

Хлопець вдягав дідову куртку, бо покинули Київ без теплих речей

Свою вину у скоєному затримані заперечують, стверджуючи, що не винні та стріляли тільки у повітря. На цій підставі адвокат підозрюваного Ільченка просив змінити запобіжний захід: утримання під вартою на домашній арешт. Втім, суддя не задовольнив клопотання захисника і залишив підозрюваного за ґратами.

Своєю чергою прокурор заявив, що постріл було здійснено з відстані 15 метрів, тому затримані чітко бачили, що перед ними перебувають діти. Крім того, все сталося на приватному подвір’ї, де на тої час знаходилися батьки та інші родичі дітей.

Під час засідання суду

Як і минулого разу, з боку потерпілих біли присутні рідні постраждалих хлопців. Несподіванкою стало, що з боку затриманого на засідання прийшли незрозумілі особи, які попросили їх не знімати на камеру, бо «вони виконують особливо важливі завдання».

Крім двох чоловіків, які «виконували особливо важливі завдання», ще приблизно сім-вісім хлопців були у спортивному одязі і їм, судячи з пред’явлених документів, тільки нещодавно виповнилося по 18 років. Тому в яких «особливо важливих операціях» вони могли брати участь, невідомо.

Також зі слів прокурора, до органів слідства було надано купу позитивних характеристик від силових відомств, до яких член «Радомишльської варти» Віктор Ільченко взагалі не мав жодного відношення. На слідчих здійснюється певний тиск з боку затриманих.

Потерпілі після засідання суду сказали: відмова у зміні запобіжного заходу дає надію, що винуватці у смерті 12-річного хлопчика будуть покарані.

Дідусь хлопчика, зокрема, наголосив, що сьогодні, 26 квітня, буде проводитися слідчий експеримент безпосередньо на місці трагедії. На думку чоловіка, правоохоронці повинні насамперед з’ясувати, чому обвинувачені взагалі вирішили відкривати вогонь, не розібравшись у ситуації. Не говорячи вже про те, що стріляли по дітях.

Відеосюжет із засідання суду

Як писав MALYN.MEDIA, 24 лютого сім’я хлопчика покинула столицю і тимчасово поселилась у Радомишлі, сподіваючись, що в родичів буде тихіше і безпечніше. Оскільки родина поспішала, то дитині не встигли взяти теплого одягу, тому хлопчик часто носив дідову камуфляжну куртку.

7 березня сусідка родини  повідомила, що бачить біля будинку, який розташований поруч, «двох осіб у військовій формі та зі зброєю». Підсудні, які приїхали на виклик стурбованої мешканки, запевняли, що сприйняли дітей за диверсантів, мовляв, була погана видимість, хоча подія трапилась близько 15 години і є довідка гідромедцентру про ясну погоду. Нині рідні вбитого хлопчика хвилюються, що справу хочуть «зам’яти».

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини