У Малині судили закарпатця, який пів року жив у чужому будинку: паркан розібрав на дрова

Господиня помешкання була шокована, коли побачила «квартиранта»

Днями Малинський районний суд виніс вирок злодієві, який від серпня минулого року до січня 2023-го мешкав у чужому будинку без дозволу.

У залі суду чоловік, який є уродженцем Закарпаття і має раніші судимості, розповів, що улітку минулого року він тимчасово працював у Чоповичах, там і жив.  Згодом роботи не стало і він тимчасово поселився у мешканки, якій допомагав по господарству. Втім через любов до оковитої, жінка його прогнала.

20 серпня чоловік зірвав замок із сусідньої хати, де ніхто не мешкав і почав там господарювати. Каже, що в той час був напідпитку. Згодом з’явилася господиня, викликала поліцію. Але це не стало для нього аргументом – переконує: не мав куди дітися. Також у залі суду він підтвердив, що розібрав паркан на дрова… Каже, що має проблеми з грішми: перебивається тимчасовими підробітками, за які купує одяг та їжу. Фінансів на оренду житла – не має.

Господиня будинку розповіла свою сторону. Каже, що будинок купила ще у 2010-ому. Сім років там господарювала, а в останні два роки майже не приїздила через спочатку – карантин, потім — війну.

5 січня цього року вона проїжджала повз і побачила дим, який розносився з димаря. Зателефонувала селищному голові, той порекомендував викликати поліцію.

Разом з двома правоохоронцями жінка зайшла усередину, де й зустріла «квартиранта». На вимогу поліції чоловік виніс свої речі у сарай. Чоловік потерпілої забив двері цвяхами.

23 лютого вона знову приїхала до будинку, цвяхи із дверей були витягнуті, а в будинку знову був…квартирант. Каже, що була вимушена знову викликати поліцію. На цей раз злодій вже виніс речі вже за межі земельної ділянки. Також господарі помітили, що у будинку розбитий лічильник обліку електроенергії, розібраний повністю паркан на дрова, а в хаті — безлад.

У присутності поліцейських господиня замкнула двері до будинку на замок, який привезла, і сфотографувала. Сьогодні, перед судовим засіданням, вона знову навідалась до будинку і побачила, що замок, який вона почепила, відсутній, двері забиті цвяхами, а «квартирант» ночував у її сараї. У судових дебатах зазначила, що злодій веде аморальний спосіб життя, живе за рахунок крадіжок, тому необхідно йому призначити реальне покарання.

Суд вивчив справу і визнав чоловіка винним у вчиненні злочину. В результаті його засудили до року обмеження волі. Він залишатиметься на волі, але буде обмеженим у деяких правах.

Читайте також — Малинський суд виніс вирок колаборантці, яка в магазині намовляла односельців проти ЗСУ: вину так і не визнала

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини