Колишнього депутата Житомирської облради, який керує заповідником «Древлянський», викрили на корупції

«Древлянський комуніст» крав ліс у заповіднику

СБУ викрила керівника природного заповідника на Житомирщині на організації корупційної схеми нелегальної торгівлі деревиною, яку зрубали на територіях з охоронним статусом.

Про це повідомляє управління СБУ у Житомирській області.

«За даними слідства, організував схему очільник заповідника «Древлянський», колишній депутат Житомирської обласної ради від комуністичної партії. Цей заказник охоплює значні площі забруднених «довгоживучими» радіонуклідами лісів півночі Житомирської області й підпорядковується Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів України.

Зловмисник за хабарі «дозволяв» місцевим жителям і приватним лісопереробникам безперешкодне вивезення незаконно зрубаних дерев із заповідної території. За це керівник заказника брав половину вартості нелегально зрубаної деревини – готівкою. Соснові колоди вивозилися виключно невеликими партіями та критими вантажівками, щоб не привертати уваги», — йдеться у повідомленні.

На офіційному сайті природного заповідника «Древлянський» вказано, що обов’язки директора виконує Шелюк Микола Іванович.

За даними Руху ЧЕСНО, 70-річний Шелюк Микола Іванович, в.о. директора природного заповідника «Древлянський» був депутатом Житомирської облради від комуністичної партії, а у 2020 році балотувався в депутати облради від партії «Ліва опозиція», але не був обраний.

З відкритих джерел бачимо, що Шелюк також керував Народицьким райкомом КПУ.

Шелюк Микола Іванович

Один з прикладів корупційних схем — за 120 тисяч гривень фігурант дозволив бізнесмену вивезти 70 кубічних метрів деревини. Правоохоронці затримали хабарника у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України неподалік його місця роботи «на гарячому» під час отримання від чергового «клієнта» другої частини коштів.

Під час обшуків у нього знайшли чорнові записи, тротил і бойові набої, а також — заборонену комуністичну символіку.

Після цього йому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.ч. 1 та 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Крім того, вирішують питання щодо додаткової кваліфікації його злочинних дій за ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

У разі доведення вини директору заповідника загрожує позбавлення волі на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Читайте також: Майже 1 млн грн застави: адвокату, якого викрили на шахрайстві із землею на Малинщині, обрали запобіжний захід

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини