«Малин Енергоінвест» планує підвищити тарифи на теплопостачання: коментар директора

Для населення тарифи залишаться без змін, але підприємцям варто готуватися до нових цін

Учора, 27 жовтня, на сайті Малинської мерії розмістили відповідне повідомлення про намір підвищити тарифи на теплопостачання.

Причиною називають зростання вартості електроенергії на майже 40%. Також на 80% підвищилися у ціні паливно-мастильні матеріали. Окрім цього, зріс прожитковий мінімум – з 2481 до 2600 гривень. Усе це в сукупності, мовляв, не залишає іншого вибору, як коригувати діючі тарифи.

Відтак, у тексті йдеться про те, що підприємство має намір підвищити ціни. Перераховують усі три категорії споживачів: населення, бюджетні організації та «інші споживачі».

Якщо раніше тариф для населення за теплопостачання складав 1783,02 грн з ПДВ за 1 Гкал, то тепер пропонують 2297,46 грн.

Бюджетні організації раніше платили 3200 грн з ПДВ за 1 Гкал  — тепер оптимальною вважають цифру у 3530,78 грн.

Що стосується категорії «інші споживачі», то раніше йшлося про 5503,85 грн, тепер ціна може піднятися до 6175,86 грн з ПДВ за 1 Гкал.

Нижче подаємо повну собівартість послуг у нових тарифах.

Втім, у повідомленні мерії одразу зазначено, що є постанова Кабміну та відповідний Закон України, які регламентують ситуацію з тарифами під час воєнного стану. Зокрема, забороняється підвищення вартості для усіх категорій споживачів (!).

MALYN.MEDIA звернувся за коментарем з цього приводу до директора ТОВ «Малин Енергоінвест» Валентина Сербіна, який також є депутатом міськради. Він запевнив, що для населення тарифи за опалення не зростуть…

«Мешканцям можна не переживати за підвищення цін. Що стосується інших категорій, то, ймовірно, вартість буде зростати. Зокрема, це стосується підприємців. Рішення винесуть на засідання виконкому й усі деталі будуть вже у прийнятому документі», — зазначив Валентин Сербін.

Він також принагідно згадав, що у місті вже стартував опалювальний сезон:

«Договори на постачання газу у нас заключені, ліміти ми отримали. Усі процедури вже пройдені. Обладнання перевірено і котельні запустили. Але відштовхуємося від погодних умов і намагаємося по можливості економити газ та кошти підприємства та населення. Надіємося, що впораємося під час холодів», — підсумував директор підприємства.

З 1 жовтня у Малинській громаді зросли тарифи на вивезення сміття.

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини