На дороги у Малині передбачили близько 16 млн грн, — Олександр Ситайло

У переліку об’єктів на цей рік – майже 30 вулиць

Цього року у Малині планують частково поремонтувати дорожнє покриття на кількох десятках вулиць. Для цього у бюджеті передбачили близько 16 млн грн. Починати роботи обіцяють одразу після стабілізації погоди.

Про це MALYN.MEDIA повідомив міський голова Олександр Ситайло після публікації новини про завершення тендерів на ремонт чотирьох доріг у Малині – Грушевського, Бандери, Огієнка та 10 окремої гірсько-штурмової бригади.

Так, мер доповнив, що у планах міської влади значно більше об’єктів. 

«Міські дороги у дуже поганому стані. Тому одне з наших пріоритетних завдань – це ремонт вулиць. На одній з останніх сесій Малинської міської ради також, зокрема, виділили 4,8 млн дофінансування», — зазначив мер.

Йдеться про такі об’єкти:

Вулиця Грушевського – 400 тис. грн

Вулиця Романенка — 200 тис. грн

Вулиця 10 окремої гірсько-штурмової бригади — 400 тис. грн

Вулиця Огієнка — 400 тис. грн

Вулиця Ніни Сосніної — 400 тис. грн

Вулиця Лисенка — 400 тис. грн

Вулиця Шевченка — 400 тис. грн

Вулиця Чорновола — 400 тис. грн

Вулиця Шкільна — 200 тис. грн

Вулиця Барміна – 200 тис. грн

Площа Соборна — 200 тис. грн

Вулиця Миру – 200 тис.грн

Вулиця Покровська – 200 тис. грн

Вулиця 30 років Перемоги – 200 тис. грн

Вулиця Героїв Базару – 200 тис. грн

Вулиця Неманихіна – 200 тис. грн

Вулиця Степана Бандери – 400 тис. грн

«Окрім цього плануємо також провести асфальтування вулиць Толстого, Паперовиків (по 2,3 млн на кожну), а також вулиці Чехова – 2,6 млн грн. Також плануються роботи на крузі по Грушевського та дофінансували вулицю Степана Бандери – на ці об’єкти передбачено по 1,5 млн грн. Виділили кошти ще на вулиці Просвіти, Скуратівського та Бакланова», — уточнив Олександр Ситайло.

Щодо доріг по громаді, то 400 тис. грн витратять на оновлення покриття у Гамарні.

На запитання, скільки квадратних метрів дороги можуть відремонтувати, наприклад, за 200 тис. грн, міський голова Малина відповів, що близько 350-360 квадратних метрів.

Також, як відомо, у Малині вже розпочали роботи на зруйнованому рашистами мосту через річку Ірша. Вартість відбудови коштуватиме близько 105 млн грн. Але вищеперераховані дороги й міст – це різне фінансування: дороги оплачуватимуть з місцевого бюджету; міст – з обласного. Також Естонія анонсувала намір долучитися до відбудови переправи.

Ситайло каже, що область також ніби планує повернутися до асфальтування вулиці Машинобудівників. Зазначимо, тендер на ці роботи раніше скасували. Потім планували проводити ремонт у 2022-ому в рамках «Великого будівництва», але почалася війна.

«Це попередня інформація, але на рівні області ведуться розмови щодо планів заасфальтувати вулицю Машинобудівників. Окрім цього, КП в рамках свого поточного бюджету будуть проводити поточні ремонти», — каже мер.

З ТЕМИ: Двічі в одну річку: Житомирська ОВА виділить 4 млн грн на тимчасову переправу у Малині

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини