Вода ще надходитиме: пік водопілля припадає на 18-28 квітня

Повінь більша, ніж спостерігали останні 10 років

За прогнозами метеорологині Наталки Діденко, у північній частині країни завтра, 19 квітня, опади малоймовірні. Проте, пік водопілля ще попереду.

«Вода, на жаль, показує всі слабкі місця вибору хаотичної забудови, порушених правил та норм будівництва на заплавах, нечищених протоків та стоків. Що ще раз вказує на те, що все треба розглядати в комплексі, підходити з розумом, професійно.
Бо потім шкода людської праці, майна, здоров’я».

За експертними оцінками Українського Гідрометцентру, пік водопілля припадає на 18-28 квітня, вода ще надходитиме.

В Укргідроенерго підтверджують, що весняне водопілля цього року справді потужне та стрімке. Рясні дощі та зростання рівня підземних вод наповнили ріки. На фоні світового зневоднення таке явище здається неприродним, підкреслюють в Укргідроенерго.

«Воді, яка прибуває, особливо на Поліссі, немає куди подітися. Переважно це вода, що йде з верхів’я Десни, яка впадає у Дніпро, тобто з Росії і Білорусі. Повінь більша, ніж ми спостерігали останні 10 років. А в Києві, цілком можливо, вона буде більшою за період з 1989 року», — каже еколог Богдан Кученко.

Водночас катастрофічної загрози, на думку спеціаліста, немає. 

В інтерв’ю MALYN.MEDIA міський голова розповів, що рух переправами призупинили на невизначений термін. З 5 квітня по Малину запустили безкоштовну маршрутку для пільговиків.

Хронологія наслідків повені — тут.

Читайте також — Тимчасову переправу у Малині будуть відбудовувати без тендеру

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини