Малинська «Калюжа»: непокаране зло завжди буде повертатися

Знову і знову…

15 грудня 2022 року в газеті «Малинські новини» опублікували «Повідомлення про планову діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля».

Знову мова про закинутий гранкар’єр, відомий у Малині як «Калюжа».

Знову ТОВ «БМ ГРАНІТ–У» хоче добитися свого — відкачати воду й почати розробку родовища.

Коментувати нема що: одиниці знайдуться, які почнуть галасувати, що це «робочі місця», «наповнення бюджету». Придивляйтеся до тих, у кого така риторика на вустах.

А чому це продовжується? Тому що цинічне фальшування документів зійшло з рук. Ще у 2018 році підприємство хотіло зробити «оцінку впливу».

Ось як тоді зазначалося у документах:

«Місце провадження планованої діяльності…

Розробка Малинського родовища граніту ділянка Городищенська буде проводитись за 0,5 км на північний схід від с. Городище у Малинському районі Житомирської області. Районний центр — м. Малин розташоване на відстані 6,0 км на захід від родовища».

І це у 2018 році, не в 1975-ому, наприклад, через декілька років після приєднання Городищ до Малина.

Здавалося б після цього, про цю справу можна було б забути. Але ж ні — після 2018-го у 2019-му і 2021-му роках доводилося відбиватися від «каменярів». Не потенційні розробники переймаються за свою «географічну» недалекозорість, а громада має постійно відбиватися від цієї навали.

Й ось знову — 2022 рік. З чого б то? Може, Малин посунули трохи й збільшилася відстань до житлових будинків?

У грудні 2022 року пишуть: «Планована діяльність полягає в розробці та подальшій рекультивації Малинського родовища гранітів ділянка Городищенська, яка розташована у Малинському районі Житомирської області, за 0.5 км на північний схід від с. Городище…»

Та що ж таке — і Малинський район є, і це за 500 метрів від села Городище… Газета «Малинські новини», 15 грудня 2022 року.

Скриншот газети “Малинські новини”, 15 грудня 2022 р

А в Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля скупо. Можна знайти номер, і те, що документ оприлюднено 15 грудня. Сам документ, як то було раніше, не прикріплений.

Але є повідомлення:

«До завершення воєнного стану інформація відображається частково. Для отримання детальної інформації звертайтеся до УТО/УЦО».

А тепер слідкуємо уважно за діями місцевої влади. Щоб там не казали, але це набагато потужніший гравець, аніж “активні громадяни”.

Детальніше ознайомитись з усією документацію по справі можна тут.

Нагадаємо, ТОВ «БМ Граніт-У» хоче рекультивувати цю ділянку, щоб видобувати граніт для будматеріалів.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини