Знову переправа: про цноту, божу росу, стокгольмський синдром і труби

До плакальщиків і дякувальщиків

Реакція на коментарі до Про об’їзди й переправи: хто буде актувати порнографію?

Те, що влада зображає цнотливу дівчину у будь-якій ситуації й за будь-яких обставин — це нормально, і не тільки у Малині.

Але от як пояснити тих, хто хоче дякувати за сумнівну цноту? Не знаю, хіба стокгольмським синдромом…

Ось декілька коментарів.

«Не вгодиш… Ну ніяк… Об’їжджайте через Ворсівку…». Очевидно, що мені мало б стати соромно після такого зауваження. Мовляв, йому зробили переправу, а він ще й про асфальт, свиня неблагодарна.

Або ось: «Хоч би поливали…» — каже ще один коментатор, а йому у відповідь — «поливали 3 чи 4 рази у п’ятницю. Мене дивує чому ніхто ні разу ні за що не подякує. А водіїв просили не ганяти, щоб поважати і тих, хто працює на переправі зараз і перехожих».

Жертви насилля не вірять, що їх відпускають, чекають якоїсь пастки, підступу… й тримаються біля свого гвалтівника моделюючи свої життєві історії у своєму жертовному світі.

Мене такі коментарі на муки совісті не пробивають й перемовлятися про це нема бажання. Красти державне є нормою і про все не наговоришся. Але в цій «мостобудівській» історії пощипує іспанський сором. Перед естонцями… Ну, й мавпою не хочеться бути, яку вгостили апельсинкою.

Далі від фривольних роздумів до арифметики.

Ми вже знаємо, що об’їзна дорога мала б бути заасфальтована і площа асфальтування складає 3600 м.кв.

А тепер інше питання: а чи могли б ми уникнути руйнування тимчасової переправи? Могли. І ось чому…

Уважно слухайте. І об’їзна дорога, і тимчасова переправа — це все частина проєкту по капітальному ремонту мосту. Це не щось окреме.

В договорі окрім об’їзної дороги є ще й такий розділ «Тимчасова об’їзна дорога на період капітального ремонту», де є підрозділ «Тимчасова труба»

Скриншот з додатку

Пам’ятаєте, як пафосно на сайті мерії оголосили, що процес пішов? Глянути можна ТУТ. Ось що писали тоді: «Як зазначив у розмові представник підрядної фірми Сергій Яремчук, на даній ділянці вже покладені труби високої пропускної спроможності, які дозволять надійно «утримувати» річку. Поверх лягатиме дорожнє полотно, а по обидва боки буде пішохода зона. У кінцевому результаті ділянка має бути навесні заасфальтованою. На сьогодні погодні умови дозволяють лише укладати основний шар щебеневих матеріалів…» (грудень 2022року)

Погодні умови, тра-та-та, весна красна — вже літо на носі.

Але мене цікавить лише одне фото з того допису і ось воно…

Фото з фейсбуку міської ради.

«Карл!!! — хочеться вигукнути, — де труби?! Де 56 ланок водоспускних труб ТС 140.30–2, довжиною 3000мм, з внутрішнім діаметром 1400мм?» (погляньте скриншот вище)

Сім труб. Нехай по дві в ряд: 7х2=14 шт. Ну нехай на дні ще десь 14-ть і разом буде 28-м. А скільки мало б бути? 56-ть… 56-28=28. Де труби?

Можна сюди притулити ту дорогу, що була пішохідною, але сумніваюсь, що вона має відношення до проєкту — використали для «оптимізації».

А знаєте вартість такої труби? У середньому 25000 грн (наприклад). 28 шт оптимізованих труб х 25000 грн =… Нормально дорівнює. Їх треба було або купити, або позичити.

Як почало підтоплювати, здійнявся логічний ґвалт. «Ви що, дурні, хто робив розрахунки?! — а у відповідь — Та то фірма все, якась тернопільська, не так порахувала!»

І тут не обійшлося без «синдромних» — все пояснювали «кто віноват» і закликали до терпіння…

Я не святенник і бачу життя таким як воно є. «Хімтрест» був, є і буде. Буває, що тендери треба махлювати навіть заради громади, а не в кишеню. Але те, що робиться в Малині — чистої води БЛД*ТВО!

І тепер цікаво, як 8 членів комісії заактують 56 труб. Щось вигадають, та й труб вже додали, та й то проєкт інший… «А і Б сідєлі на трубє, 2 упало, три пропало, щось втопилось у кар’єрі, трохи є ще під водою».

ЗА ТЕМОЮ Чи вартує 4 млн: у Малині утворили комісію, яка оцінить відбудовану тимчасову переправу

Ну а ми… А ми будемо втиратися «божою росою», тією що дрипають в очі, та гадати, як би то воно було, якби зробили як треба — встановили 56 ланок водоспускних труб.

Посилання на тендер ТУТ. Посилання на Додаток-2 ТУТ.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини