Про об’їзди й переправи: хто буде актувати порнографію?

Це головне питання дня

Хто та людина, яка візьме на себе таку ношу, щоб офіційно затвердити БІЛЕ ЧОРНИМ або ЧОРНЕ БІЛИМ?

Схоже десь там, у відверто провінційному місті Житомир, бачать нас, малинців (і вас, малинчани), навіть не аборигенами — мавпами.

Саме така думка підкрадається, коли спостерігаєш мосто-об’їздо-переправну епопею.

Ну добре, хай там майданчик за 650 тис. грн в Баранівці навісили на місто, золота ціна якого значно менша. Але місто взяло на баланс не «значно менше», а 650 тис. грн.

Десь така історія має бути й з «мостостроєм». Ну якщо не все в комплексі, то з об’їзною дорогою й тимчасовою переправою напевно.

Наскільки я розумію, міська рада є співучасником цих процесів. Представник мерії має ходити з товаришем Калькулятором по об’єкту і все фіксувати, бо на цій компанії, Контролера й Калькулятора, велика відповідальність — вони мають підтвердити, що в землю закопали саме стільки й так, як написано на пергаменті.

А що у тому пергаменті?

Серед іншого, велика угода про будівництво мосту має розділ «Тимчасова об’їзна дорога на період капітального ремонту», де передбачається… «влаштування верхнього шару покриття товщиною 5 см із дрібнозернистої асфальтобетонної суміші…»

Скриншот з документа

Та й таке… І, схоже, операція «Мавпа» пройшла б успішно, якби не велика вода. Здається, що та дорога, яка була до повені (та й нині) вже мала фінальний вигляд. Але чи було там 5 см асфальту? Не знаю, може відсівом прикатали, щоб не зіпсувався.

А що ми? А ми дружно шукали якогось малинського Миколу, чи Петра — як крайню інстанцію, і відводили душу як мавпа, яка бачить апельсин, але не може дістати…

Думаю, знайдуться в Малині грамотні люди й переглянуть досвідченим оком цей документ (НАТИСНУТИ), та скажуть: має бути асфальт чи ні? Треба споживати пил чи ні?…

А не грамотні можуть в улюбленому фейсбуці запитати: #де_асфальт )

P.S. Все написане вище прошу вважати вільним словоблудством чи «досужими размишлєніями», бо не полишає думка: «Та не може так бути, щоб всі мовчки ковтали пил ціле літо, і начальство, і не начальство, бо хто-хто, а начальство ж має знати як воно має бути, а якщо вже вони…»

PS.PS. Посилання на тендер ТУТ

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини