ЄСПЛ став на захист обов’язкової вакцинації

Обов’язкова вакцинація не порушує право на повагу до приватного та сімейного життя, вирішив суд у Страсбурзі.

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) визнав правомірною обов’язкову вакцинацію, — пише DW.

«Ці заходи можуть розглядатися у демократичному суспільстві як необхідні», – постановив суд у четвер, 8 квітня, за підсумками розгляду скарги, поданої кількома сім’ями з Чехії, де діє обов’язкова вакцинація для дітей. На думку ЄСПЛ, така політика чеського уряду у сфері охорони здоров’я – у «найкращих інтересах» самих дітей.

На думку ЄСПЛ, обов’язкова вакцинація є виправданою, а влада Чехії таким чином прагне досягти правомірної цілі – захистити здоров’я та права інших людей.

«Щеплення захищає як того, хто його отримує, так і того, хто не може бути вакцинованим з медичних показань і тому має розраховувати у захисті від тяжких інфекційних захворювань на колективний імунітет», – вказали у ЄСПЛ.

Раніше MALYN.MEDIA писав, що Верховний Суд України підтримав заборону відвідувати школу тим учням, які не мають щеплень.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини