У Коростені вперше провели унікальну операцію на серце

Медики зробили операцію на серці методом стентування коронарних судин

Сьогодні, 26 січня, в Коростені вперше провели операцію на серці методом стентування коронарних судин. Оперував кардіохірург з 20-річним стажем – Хохлов Андрій Валерійович під головуванням відомого трансплантолога, гендиректора «Інститут серця» Бориса Тодурова.

До речі, саме Тодуров вперше у часи незалежності зробив пересадку серця.

Про це повідомляє Коростенська міська рада.

Операція тривала понад годину. Пацієнт – коростенець, 53-річний чоловік, у якого під час обстеження на ангіографі виявили тяжку серцеву патологію, що не підлягає медикаментозному лікуванню.

Як повідомив головний лікар закладу Сергій Ковердун, операції пройшли успішно. За його словами, в Україні у структурі летальності 67% становлять серцево-судинні захворювання.

Від цих хвороб за рік помирають понад 400 тис. людей, тоді як у країнах Західної Європи цей показник вдвічі менший. На сьогодні міська лікарня від МОЗ отримала 19 пакетів для надання послуг, в тому числі –  лікування інфарктів.

Проведення такої операції стала можлива завдяки тому, що в лікарні встановили сучасний аніограф, що дозволить рятувати людей при гострому інфаркті, хронічній ішемічній хворобі тощо.

Читайте також — Масаж і реабілітація за символічними цінами: у Малині запрошують на лікувальні процедури.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини