Знають тільки боги й міський голова: для чого в Малині збільшують кількісний склад виконкому

34 особи буде становити персональний склад виконкому Малинської міськради

На першій сесії Малинської міської ради 8 скликання було утворено виконавчий комітет та визначено його чисельність у складі 31 особи.

Згодом у міського голови з’явився ще один заступник, Віктор Гвоздецький, який за посадою має входити до складу виконавчого комітету. Тож виконком збільшився — маємо 32.

Слід зазначити, що згідно з законодавством до складу виконкому входять старости Малинської територіальної громади, а маємо їх 20.

Можемо тільки здогадуватися, які проблеми надихнули міського голову Олександра Ситайла збільшити виконком ще на дві особи.

Кого ж пропонують ввести до складу виконкому на невідомо якій сесії невідомо якого числа.

Як бачимо з проєкту рішення ради, який опубліковано на сайті, новими членами виконкому стануть:

  • Конончук Валентина Петрівна, директор ТОВ «Паллет ЕНД Тімбер Україна»
  • Костєрєв Віктор Іванович, директор ТОВ «Граніт ЛТД»

Нагадаємо, Валентина Конончук балотувалася до міської ради від партії «Наш край» у 2020 році, але для депутатства не вистачило набраних голосів. Раніше була партійцем БПП, депутаткою Малинської районної ради від цієї політсили у 2015–2020 рр.

Віктор Костєрєв був депутатом Малинської районної ради декількох скликань. У 2010 році обраний депутатом від ПП «Сильна Україна», а у 2015 році потрапив у раду під прапором БПП

Стає очевидним, що в Малині відроджують структуру та порядки, які були заведені в районній раді за головування Левковця Михайла Савелійовича.

Очевидно й те, що Віктор Костєрєв, навіть із Валентиною Конончук, аж ніяк не покращать справи в громаді своєю присутністю, чи то відсутністю серед членів виконкому — взагалі нічого не відбудеться непередбачуваного.

Але от, Віктор Костєрєв, досвідчений у кулуарних іграх політик, зможе наглядати за міським головою та старостами, негласно, а коли й голосно, модерувати хід засідань виконкому во ім’я й на благо…

Малоймовірно, що міський голова Олександр Ситайло самостійно визрів на таке рішення, і питання «для чого козі баян» залишається відкритим. Можна тільки здогадуватись, що це або посилення місцевої «монобільшості», або поділ сфер впливу тієї ж «монобільшості».

До слова, достеменно буде відомо, чи стали Віктор Костєрєв та Валентина Конончук членами виконкому лише після того, як буде оприлюднено рішення недавньої сесії міської ради, і то — при умові, що клерки з мерії за вказівкою не впровадять новацію не оприлюднювати й цього.

Наразі треба прорвати греблю, щоби зрозуміти, які питання будуть розглядати на сесії депутати. У Малині, попри вимогу законодавства, це втаємничено, і навіть на сесії, сидячи в залі, ви почуєте про голосування «блоками» — місцевий «турборежим». Добре хоч резонансне питання про закриття шкіл виокремили, та ніхто не гарантує, що й це згодом не будуть вирішувати «пакетом питань».

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини