Поліцію Житомирщини поділили по-новому: що буде з малинським відділенням

Через реформу децентралізації в Україні та, зокрема, на Житомирщині почала працювати нова поліцейська структура. ІнфоМалин з’ясував, кому підпорядковується Малин та куди звертатись у випадку інцидентів. 

З початку року на Житомирщині відкоригували кількість районних управлінь поліції. Загалом тепер в області працює два районні відділи – Бердичівський і Новоград-Волинський. А також два районні управління – Житомирське і, власне, Коростенське, до складу якого увійшло відділення поліції №1 Малина. 

Окрім малинського відділення, у структуру Коростенського районного управління увійшли також: відділ поліції №1 Овруча, сектор поліцейської діяльності №1 у Народичах та відділення поліції №2 в Олевську.

Для порівняння, найбільше підрозділів підпорядковується Житомирському районному управлінню – 11. Водночас Бердичівський та Новоград-Волинський відділи мають лише по два.

У відділі комунікації поліції Житомирської області виданню ІнфоМалин пояснили, що реорганізація структурних підрозділів пов’язана із новим районуванням і реформою децентралізації.

«У зв’язку з тим, що в області скоротилась кількість районів, поліція також повинна була змінити свою систему. Нова структура вже представлена на офіційному сайті поліції Житомирщини. Невдовзі керівництво Нацполіції України обіцяє презентувати новий поділ і пояснити, чим на практиці та функціонально відрізняються управління, відділи, відділення та сектори. І чим керувались під час розподілу обов’язків», – зазначила керівниця відділу комунікації поліції Житомирщини Алла Ващенко.

Водночас у Коростенському районному управлінні поліції нам наголосили, що для малинців фактично нічого не змінилось. У місті продовжує працювати відділення на вул. Захарченка, 16, куди при потребі можуть звертатись жителі міста. 

«Згідно із новим поділом, всі справи продовжують вирішуватись на місцях, а Коростенське районне управління лише курує процесом. Тобто Коростень виконує більше наглядову функцію, у нас також більший штат. А територіальні підрозділи вже безпосередньо займаються конкретними справами. Тому малинці можуть нині звертатись у місцеве відділення. Доступ відкритий. Ми також приймаємо звернення на електронну скриньку 06_09@zt.npu.gov.ua та за цілодобовим номером 102. На усі повідомлення реагуємо вчасно», – повідомила журналістці ІнфоМалин інспекторка Коростенського районного управління поліції Олена Волковська.

Нагадаємо, що минулого місяця усунули з посади керівника Малинського відділення поліції  Олександра Фурманюка. 

Олена ПЕТРЕНКО

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини