Малинська мерія оприлюднила проєкт бюджету на 2023 рік: головне не показали

Скільки витратять відомо — невідомо на що

Проєкт рішення ради «Про бюджет Малинської міської територіальної громади на 2023 рік» оприлюднили 14 грудня.

Серед іншого у документі зазначається: «Додатки 1–4 до цього рішення є його невід’ємною частиною». Невід’ємне зробили від’ємним — додатків нема. Тож таке оприлюднення документа є профанацією.

ЩО ПЕРЕДБАЧАЄ ПРОЄКТ БЮДЖЕТУ

Визначити на 2023 рік доходи бюджету Малинської міської територіальної громади в сумі 248 313 619 гривень, у тому числі доходи загального фонду бюджету Малинської міської територіальної громади — 244 022 535 гривень та доходи спеціального фонду бюджету Малинської міської територіальної громади — 4 291 084 гривні згідно з додатком 1 до цього рішення.

Як бачимо, запланований бюджет громади майже 250 млн грн. Джерела надходжень невідомі, позаяк нема додатка 1. Але бюджет-2023 скромніший від цьогорічного на понад 100 млн грн.

Визначити на 2023 рік видатки бюджету Малинської міської територіальної громади у сумі — 248 313 619 гривень, у тому числі видатки загального фонду бюджету Малинської міської територіальної громади — 244 022 535 гривень та видатки спеціального фонду бюджету Малинської міської територіальної громади — 4 291 084 гривні згідно з додатком 2 до цього рішення.

Додаток 2 також відсутній. Але саме там можна було б побачити найцікавіше для громади — куди будуть витрачати кошти. Скільки на управління, скільки на освіту, скільки на медицину тощо.

Для прикладу, якщо поглянути на бюджет на поточний рік, то за класифікацією «Організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності міської ради» видатки заплановані у розмірі 29 млн 625 тис. грн, а за класифікацією «Інша діяльність у сфері державного управління» — 5 млн 80 тис. грн.

Іншими словами: управління та забезпечення діяльності міської ради обходиться в 34 млн грн на рік. Ця сума достатньо вражає, щоб та «діяльність» не виглядала, як діяльність сільської ради.

Проєкт рішення без додатків ЗА ПОСИЛАННЯМ.

Нагадаємо, нещодавно виконком передав на баланс КП «Екоресурс» об’єкт: «Будівництво дитячого майданчика по вул. Ніни Сосніної в с.Баранівка Коростенського району Житомирської області» загальною вартістю 708 781,08 грн» дитячий майданчик з сумнівною історією.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини