«Вже говорила з Дімою»: мама Дмитра Козацького з Малина прокоментувала повернення сина з полону

Учора ввечері стало відомо, що відомого фотографа з Азовсталі звільнили з російського полону

Подія на, яку чекали не лише Малин та вся Україна, а й увесь світ – сталася! Пізно ввечері вчора, 21 вересня, стало відомо, що 215 українських полонених звільнили з полону. Серед них і «хлопці зі сталі» – захисники Маріуполя з полку «Азов», зокрема, й наш земляк – 26-річний малинець Дмитро Козацький.

Сьогодні вранці журналістці MALYN.MEDIA вдалося поспілкуватися з мамою Дмитра – Іриною Юрченко. Жінка ледь може стримувати сльози. Каже, що 21 вересня – тепер назавжди стане святом для їхньої сім’ї.

«Так, це правда, мій синочок повернувся з полону. Я не можу зібратися до купи слова, щоб сформулювати усе те, що зараз відчуваю. Я так цього чекала! Серце розривається. Чесно кажучи, досі не можу повірити», – каже емоційно мама Дмитра.

Вона також розповіла, що вже спілкувалася з сином телефоном: «Мали коротку розмову. Чекаю його вдома. Вибачте, але більше не можу говорити…»

20 травня, перед тим, як потрапити в полон, Дмитро опублікував допис у своєму твіттері: «Ну от і все. Дякую за прихисток Азовсталь — місце моєї смерті і мого життя. До речі, поки я буду в полоні, залишу вам фото в найкращій якості, відправляйте їх на всі журналістські премії й фотоконкурси, якщо щось виграю, після виходу буде дуже приємно. Дякую всім за підтримку. До зустрічі».

Цього ж дня віцеспікерка українського парламенту Олена Кондратюк заявила, що світлини Дмитра відправлять в усі парламенти Європи та світу, які на стороні України.

Вже після обіду сестра Дмитра виклала у мережу фото з братом.

Дмитро Козацький з мамою та сестрою

Мати Дмитра – Ірина Юрченко, розповіла про їхню сім’ю, дитинство сина, вибір приєднатися до «азовців»: «Мам, обіцяй триматися»: історія того самого фотографа «Азовсталі» з Малина.

На початку червня Козацький отримав нагороду польської фотопремії.

До Малина також планують привезти експозицію його світлин.

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини