Повне відключення: через обстріли Житомир залишився без світла

Прильотів у місті немає, але на ситуацію вплинули обстріли у сусідніх областях

Сьогодні, 5 грудня, Україну знову обстрілював ворог. У Житомирі під час тривоги спрацювала система захисту і місто відключене від електропостачання. Невдовзі відновлять електропостачання в невеликій частині міста.

Про це повідомив мер Сергій Сухомлин у відеозверненні.

«Масований ракетний удар із території Росії і крилаті ракети з бомбардувальників, і “калібри” з Чорного моря.

Ситуація складна, поки що, слава Богу, прильотів по Житомиру немає, але є в сусідніх областях. Тому не зрозуміло, яка ситуація з електроенергією. Повне відключення. Потрохи почнеться зараз підключення невеликої частини Житомира, але більшість міста поки буде без електричної енергії. Я думаю, що тільки після повітряної тривоги буде зрозуміла ситуація», — зазначив міський голова Житомира.

Сухомлин закликав житомирян триматися, поки на фронті військові наближують нашу перемогу:

«Ворог продовжує війну з трансформаторами, із ЗСУ в нього нічого не виходить. Тому ми маємо протриматися і дати час нашим хлопцям на фронті закінчити перемогою з цими дебілами».

5 грудня війська РФ завдали чергового масованого удару по Україні. Повітряна тривога тривала три години. Пізніше стало відомо про влучання по енергоінфраструктурі та одну постраждалу людину в Одесі. У місті знеструмлені всі насосні станції та резервні лінії, відсутнє водопостачання. Всі міські котельні зупинені.

Оновлено станом на 17:00. Без світла 70% Житомира, електротранспорт не ходитиме, а робота шкіл та садочків під питанням.

У Кривому Розі на Дніпропетровщині також є руйнування критичної інфраструктури і можливі «масштабні відключення», вказала влада. Превентивно вимкнули електрику на Сумщині. Про можливі перебої повідомляла і влада на Чернігівщині та Тернопільщині. У Запорізькій області є влучання ракет і загиблі.

У компанії «Укренерго» заявили, що це вже восьма масована ракетна атака військ РФ по об’єктах енергетичної інфраструктури.

Під час одного з наймасовіших ракетних обстрілів, 15 листопада, Житомирщина оговтувалася кілька днів.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини