На Житомирщині посилять контроль за поводженням з вогнепальною зброєю

У Коростені затримали чоловіка з гранатою

Рішенням Ради оборони Житомирщини на території області підсилюється контроль за поводженням з вогнепальною зброєю.

Про це  повідомив керівник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

«Пересування у населених пунктах зі зброєю дозволяється лише тим, хто знаходиться при виконанні службових обов’язків (несе чергування, здійснює патрулювання відповідно до наказів командування). В інших випадках – зброя особового складу має залишатися у спеціально обладнаних для її зберігання місцях», — зазначається у повідомленні.

Учасники добровольчих формувань, як і члени ТрО прирівнюються до військовослужбовців, тож повинні неухильно дотримуватися статуту Збройних Сил України, а також статті 23 Закону України «Про основи Національного супротиву», статті 263 Кримінального кодексу України та статті 91 КУпАП, в частині використання, носіння, поводження та зберігання вогнепальної зброї.

Командири підрозділів Сил територіальної оборони ЗСУ та керівники добровольчих формувань територіальних громад мають посилити контроль за використанням вогнепальної зброї.


Чоловіка у формі військового зразку, який поводив себе підозріло, увечері 4 квітня правоохоронці зупинили у парку м. Коростеня. Під час огляду речей 37-річного жителя Народичів у його наплічнику було виявлено ручну гранату та запал до неї.

Про це повідомила пресслужба поліції.

Встановлено, що чоловік жодного відношення до військової служби не має. Раніше він притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне поводження з наркотичними речовинами.

У ході подальших перевірок правоохоронці провели огляд домоволодіння у селищі Народичах, де тимчасово проживав 37-річний чоловік. У результаті виявили та вилучили тротилову шашку та запали до неї, майже 200 патронів до автоматичної зброї, серед яких калібром 5,45 мм та 7, 62 мм, та інше. 

У рамках розпочатого кримінального провадження поліцейські перевіряють походження вибухівки і боєприпасів, а також інші обставини.

Поліція нагадує, що дії з вибухонебезпечними боєприпасами без навичок поводження з ними можуть призвести до непоправних наслідків. А чинне законодавство за незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. 

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини