На Житомирщині винесли перший в Україні вирок за колабораційну діяльність – винними визнано подружжя підприємців

Публічно закликали громадян підтримати вторгнення російської федерації в Україну

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Бердичівської окружної прокуратури двох місцевих жителів суд визнав винними у колабораційній діяльності та виніс вирок за ч. 1 ст. 111-1 КК України.

Про це повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

Таке кримінальне правопорушення скоїло подружжя підприємців, 1960 та 1964 років народження. Свою підприємницьку діяльність (продавали одяг на місцевому ринку) засуджені поєднували із протиправною колабораційною агітацією.

Сімейка колаборантів, використовуючи перебування у людному місці Бердичева – на ринку, публічно закликали громадян підтримати широкомасштабне військове вторгнення російської федерації в Україну, виправдовуючи дії країни-агресора.

Це перший обвинувальний вирок в Україні, винесений судом за вчинення колабораційної діяльності за зазначеною статтею Кримінального кодексу України, яка набрала чинності  15 березня 2022 року.

Обом колаборантам Бердичівський міськрайонний суд виніс вирок – позбавлення права обіймати певні посади, пов’язані з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування на строк 11 років.

Злочин розкрито за співпраці прокуратури, поліції та Управління СБ  України в області. Досудове розслідування проводило Бердичівське райуправління поліції.

Довідково: За порушення закону передбачено різні види покарання від позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років до виправних робіт та арештів (на строк до 6 місяців до 3 років).

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини