4 км йшов пішки: мешканець Малина розповів, як рятував людей з-під обстрілів

Андрій Олещенко разом з дружиною щасливо вивіз дорослих та дітей з обстріляного села на Київщині

MALYN.MEDIA — наш телеграм канал

Від початку війни малинець Андрій Олещенко доставляє на передову продукти та необхідні речі. Помагає також у місцевій Теробороні. Коли ж його попросили вивезти сім’ю із села Варівськ Київської області, яке вже кілька днів тоді безжально обстрілювали, не вагаючись погодився.

Андрій Олещенко ліворуч

І хоч нині він скромно не поспішає розказувати цю історію, втім своїм вчинком він разом з дружиною Олею Максимець без перебільшення врятували життя восьми людей.

«До мене звернулися знайомі та попросили забрати їхніх близьких із села Варівськ. Ми сіли з дружиною в авто і вирушили в дорогу. Був ранок. Дорогою почалися сильні обстріли: гатили і з арти, і з повітря. А за Морозівкою окупанти перекрили дорогу поваленими деревами. Вирішив залишити дружину в авто у лісі, а далі йти пішки», — пригадує Андрій.

До пункту призначення було 4 км. Каже, що в цей момент не зовсім й усвідомлював, що повсюди небезпека, а територія може бути замінована.

«Не знаю, про що я взагалі в той момент думав… Знав, що мені потрібно забрати людей, що на мене чекають. На цьому й усе», — каже він.

На місці його й справді чекали. Сім’я з восьми людей. За два дні до цього їхні два будинки повністю зруйнували. Вони тимчасово ховалися у сусідів, проте розуміли — залишатися там небезпечно, потрібно тікати. Тим паче, що з ними були троє малолітніх дітей.

«Я запакував їх усіх в одну їхню машину і польовими дорогами вирушили у напрямку Малина. Весь цей час постійно було чути постріли, гатили з неба. Але назад дороги вже не було. Щасливо доїхали до місця, де залишив авто і дружину. Махнув їй, аби сідала за кермо і їхала за нами. Так ми успішно потрапили у Малин», — розповідає Андрій.

У Малині врятовані мешканці Варівська тимчасово залишилися у родичів. Нині вони за кордоном. А днями у фейсбуці виклали пост вдячності Андрієві та Олі, які помогли їм вибратися живими з-під обстрілів.

«Щиро вдячні Андрієві та його дружині. Ці люди врятували наші сім’ї, допомогли виїхати з-під обстрілів. Міцного вам здоров’я та мирного неба. Слава Україні. Героям слава!» написала врятована Марія Соломенка.

Щоправда, на другий день після цього випадку автомобіль Андрія потрапив під снайперський обстріл, коли він віз посилку на передову. Внаслідок цього його авто чотири рази перевернулося…

На щастя, з Андрієм все в порядку. Нині він шукає новий автомобіль на польських чи литовських номерах, аби й надалі мати змогу помагати військовим. Готовий придбати за свої кошти. Якщо у вас є можливі варіанти, або ж ви готові матеріально підтримати покупку — пишіть на фейсбук-сторінку Андрей Олещенко.

Читайте також — Як рятувалися від окупантів жителі Ірпеня та Гостомеля

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини