У Житомирі в День Героїв вшанували пам’ять загиблих воїнів

23 травня, в День Героїв, житомиряни зібралися біля пам’ятних стендів та на військовому кладовищі, аби вшанувати пам’ять воїнів, котрі загинули в російсько-українській війні.

За оцінками кореспондентки Суспільного Дар’ї Самаріної, зранку біля пам’ятних стендів на майдані Соборному зібралися більше 200 житомирян, які долучилися до мітингу-реквієму і покладання квітів.

«Дуже не вистачає мені мого сина, – каже Галина Перепелиця – матір загиблого військовослужбовця Максима Перепелиці. – У вівторок (25 травня – ред.) буде три з половиною роки, як я без нього. Він був снайпером 95 бригади і справжнім патріотом своєї держави. Пройшов Майдан. З першого дня війни був у перших рядах захисників».

Галина Перепелиця

23 травня не лише День Героїв, а й День морської піхоти. Людмила Рудь – матір загиблого військовослужбовця Дмитра Рудя – розповідає, що її син ще й морський піхотинець. Був відданим і вірним, зі сльозами згадує жінка.

Людмила Рудь

Квіти цього дня поклали і до могил військових на Смолянському військовому кладовищі, вшанувавши пам’ять полеглих героїв.

Також у День Героїв в Житомирі квіти поклали на могилу Миколи Сціборського та Омеляна Сеника і до пам’ятника О. Ольжичу.

Відео Суспільне Житомир
ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини