У Малині депутати не хочуть декомунізувати назви вулиць, — ЗМІ

Хоч топонімічна комісія дає пропозиції, але: то варіант не той, то вибори, а то й взагалі – забули.

Нещодавно інтернет-видання «Лівий берег» у публікації поставило питання: «Чи можливо, щоб на честь окупантів були названі вулиці?». Йдеться про Валентину Терешкову, яка є депутатом Госдуми, підтримала окупацію Криму, і в той час – вся Україна «засипана» її іменем  у назвах вулиць.

Автор стверджує, що найпоширеніша причина відкладення перейменування – місцеві ради не проголосували «за» відповідне рішення.  Ще одне пояснення – не знайшлося достатньої кількості депутатських голосів.

«Я надіслав запити до місцевої влади в ці населені пункти і отримав відповіді, які можна масштабувати на всю країну, — пише журналіст. — Наприклад, у Малині були подані пропозиції на топонімічні комісії для перейменування вулиці, але жодний з варіантів комісії та депутатам не підійшов».

Запит до Малинської міської ради

Нагадаємо, як проходив процес декомунізації в Малині. Свого часу малинці доволі активно стартували з цим процесом і були на слуху в області, що дало їм можливість проскочити в результаті… «недокомунізованими».

Річ у тім, коли  процес підходив до фініша, топонімічні об’єкти в населених пунктах, які так і не змогли домовитися, перейменовували адміністративним шляхом. А на Малин навіть не глянули – там же «передовики»!

Та не все так добре в нашому Малині – після гарного старту процес  практично зупинився. І топонімічна комісія часом заангажована, і депутати не в захваті від непопулярної теми. Ось і маємо сьогодні купу вулиць, названих в честь відвертих недругів України.

Тим часом новий депутатський склад ради поклав цей процес взагалі «під скло». Тихенько переобрали топонімічну комісію, відгородивши громадськість від зайвого галасу. І комісію з умовним «за участі громадськості» перетворили в комісію за участі службовців…

Раніше MALYN.MEDIA писало про те, як новий депутатський корпус скорочував склад топонімічної комісії і публікувало список пропонованих раніше членів.


Читайте також – «Де-декомунізація: столітня війна за кожну вулицю».


Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини