Малинський рятувальник виборов у Львові бронзу з паверліфтингу

Виконував вправи попри травму

З 1-го по 12 квітня у Львові проходив Чемпіонат України з класичного паверліфтингу серед усіх вікових груп та серед студентів закладів вищої освіти. У змаганнях брали участь понад 400 атлетів з 18 областей і міста Києва. Один з них – Олег Ковальчук, рятувальник з Малина. Він представляв Житомирську область.

У завершальний день змагань він виборов бронзову нагороду у випробуваннях серед чоловіків у ваговій категорії до 120 кг. Ця нагорода виявилася справжнім дивом для спортсмена, адже під час змагань він отримав травму та виконував вправу, ігноруючи біль.

Також Ковальчук здобув на змаганнях і мале золото, виконавши вправу жиму лежачи. Крім того, на Чемпіонаті малинський рятувальник виконав норматив Майстра спорту України.

У коментарі MALYN.MEDIA він розповів про деталі травми.

«Під час другого підходу відчув різкий біль у стегні. Думав припиняти змагання, але колеги-спортсмени підтримали і я продовжив. Пішов на жим лежачи і так вийшло, що навіть здобув малу золоту нагороду. А за сукупністю змагань здобув бронзу. Чесно кажучи, не очікував, бо травма таки заважала. Але був у лікаря у клініці львівській. Сказали, що все заживе», — розповів нам Олег Ковальчук та поділився фотографіями.


Олег Ковальчук займається «залізним» спортом уже 9 років, з яких паверліфтингом — 4. Стільки ж років і виступає на змаганнях. Його кращий у сумі результат триборства становить 825 кг. До речі, такий результат на 5 кг перевищує норматив Майстра спорту міжнародного класу. Однак підтвердити його можливо лише на міжнародних змаганнях. Саме це і є у планах спортсмена.

Вітаємо нашого рятувальника з гідним результатом та бажаємо нових перемог усюди і у всьому.


Паверліфтинг – силовий вид спорту, що полягає у подоланні максимального важкого опору щодо ваги спортсмена. Його також називають силовим триборством. Це пов’язано з тим, що до змагань з паверліфтингу включені три вправи: присідання зі штангою, жим штанги лежачи та станова тяга штанги.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини