Спортсменка СК «Оазис» стала чемпіонкою Європи

Єлизавета Зубко здобула перемогу у підводному орієнтуванні серед юніорок.

Спортсменка Малинського Спортивного клубу «Оазис», майстриня спорту України міжнародного класу Єлизавета Зубко стала чемпіонкою Європи з підводного орієнтування. Зокрема, серед юніорок у вправі «Орієнтири». Чемпіонат Європи проходив з 22-го по 29 серпня на озері біля містечка Вільянді в Естонії.

Єлизавета була четвертою у вправах «Зони» та «Паралелі», а також посіла шосте місце разом з подругами по команді у груповій вправі серед дорослих.

У дні змагань спортсмени змагалися не тільки між собою, а ще й з примхами погоди. В ці дні різко похолодало, температура повітря опустилася до +11-13 градусів, а тому температура води була +15-16 градусів. Інколи – й нижчою.  Крім того, проливні дощі різко вплинули на видимість у воді.

Всі ці фактори дуже вплинули на результати. Позначилась і відсутність в Україні змагань з підводного впродовж  2020 року через пандемію.  

По таблиці Мінмолодьспорту Ліза в змаганнях чемпіонату Європи набрала 896 балів, а по обласній – 1400 очок, тим самим з 1186 балами очолила рейтинг спортсменів СК «Оазис» та Житомирської області 2021 року. По обласній таблиці у неї 1850 очок.

До слова, Єлизавета Зубко виступає за Спортивний клуб «Оазис» і Житомирську область з 2018 року. Після цієї перемоги вона стала чотиразовою чемпіонкою Європи 2018-2021 років серед юніорок, а в її скарбничці вже сім європейських медалей: чотири золоті, одна срібна та дві бронзові.

Василь Степаненко
Василь Степаненко
Дослідник історії спорту Малинщини, Заслужений тренер України, президент ГО «Спортивний клуб «Оазис», президент ГО «Житомирська обласна Федерація підводного спорту та підводної діяльності».

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини