Жителям Малинщини нагадали про відповідальність за спалювання трави

Паліям загрожує штраф до 21 000 гривень.

Спалювання сухостою – це пряме порушення чинного законодавства, яке передбачає накладання штрафів, а в окремих випадках – і кримінальну відповідальність. Про це нагадують у відділенні поліції №1 Малина.

«Самовільне спалювання сухої трави може призвести до масштабних пожеж із фатальними наслідками. Тому будьте відповідальними! Не спалюйте рослинність на присадибних ділянках, не паліть сміття та не розводьте багаття у лісових масивах. Будьте вкрай обережні при поводженні з вогнем. Пам’ятайте, навіть недопалок цигарки може стати причиною чергової пожежі. Бережіть себе, своїх рідних та наше довкілля!» – наголошують у поліції.

Нагадуємо, що у березні в Україні зросли штрафи за спалювання сухостою. І зараз складають від 3060 грн до 6120 грн (для громадян) та від 15 300 грн до 21 420 грн (для посадовців).

Принагідно у відділенні поліції повідомили, що від початку року  правоохоронці отримали 38 повідомлень про пожежу. Зокрема, через порушення пожежної безпеки 16 січня в селі Пиріжки та 2 лютого в селі Федорівка розпочали кримінальні справи за ст.270 ч.2.

Читайте також – через реформу децентралізації в Україні та, зокрема, на Житомирщині почала працювати нова поліцейська структура.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини