«Мажорні» гойдалки: у Баранівці відкрили дитячий майданчик за 650 тис. грн

Відкривали гучно – з кульками, солодким столом, мікрофонами, стрічками та «першими лицями»

«Від імені всіх батьків, діточок та від усієї громади с. Баранівки щиро дякуємо народному депутату України Тетяні Грищенко, керівництву міської ради та всім тим, хто став небайдужим до долі наших дітей і подарували свято – чудовий, казковий ігровий майданчик, що став ще й окрасою нашого села. ДЯКУЄМО!!!» – репост цього допису сьогодні опублікували на офіційній фейсбук-сторінці Малинської міської ради.

Ретельний фотозвіт активно лайкають, у коментарях – дякують і хвалять. Такий дитмайданчик обійшовся міському бюджету у 163 тис. грн. Нормально? Цілком.

Та це ще не все – окремих 482 тис. грн дофінансували державною субвенцією. Усього витратили 645 тис. грн. То хто кому що подарував? Подарунок…тільки за наші з вами гроші.

Недешевий тендер на облаштування дитячого майданчика у Баранівці (Пиріжківський старостинський округ) Малинської громади провели ще мирного минулого року.

Тоді наше видання розмірковувало, наскільки виправдані такі «інвестиції у майбутнє»? Можливо, є більш раціональні витрати на дітей? І чому саме Баранівка? Чи, може, тепер такі майданчики по «пів ляма» будуть у кожному селі нашої громади? На той момент особливо багато питань це викликало ще й з огляду на «пакетоване» закриття шкіл на Малинщині. На освіту нема коштів, на гойдалки – є…

Та й уявити собі, що запропонують громаді за 645 тис. грн, було складно. Пункти у кошторисі – доволі скромні: гойдалки на пружині, столик з лавками, дитяча пісочниця… Щоправда, аж 39 різнокольорових штахеток. На той момент будівельні роботи оцінювали у 370 тис. грн, устаткування — у 168 тис. грн, інші витрати — у 108 тис. грн.

У грудні ми також дивувалися зі смиканих дій мерії по цьому проєкту.  Наприклад,  розпорядження міського голови про оцінку робіт у Баранівці від 18 листопада опублікували аж 21 грудня.

Та й це не все – тоді, згідно з документом, контроль за цими роботами покладали на колишнього першого зама Леоніда Мартиненка, якого станом якраз на 21 грудня вже звільнили.  

Потім війна… Аж ось «елітний» майданчик у Баранівці відкривають. На урочистості запросили місцеву малечу, організували солодкий стіл, удостоїли своєю присутністю мер Олександр Ситайло і депутатка Тетяна Грищенко, які перерізали святкову стрічку.

І, звісно ж, куди такий захід без фотозвіту.  Та й що там – майданчик за 645 тис. грн треба хоч на пам’ять сфотографувати. Це вам, звичайно, не Діснейленд, але, як кажуть, «дарованому» коневі у зуби не заглядають…

То у якому селі буде наступний такий?

P.S: Про те, що Баранівка стала особливим селом, свідчать і звіти малинських комунальників. Спочатку працівники КП «Екоресурс» вирізали в селі хащі. А пізніше працівники ЦКД приїхали на толоку.. Може, сватів чекали?

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини