СБУ завершила обшуки у Свято-Анастасіївському ставропігійному жіночому монастирі та двох Скитах УПЦ (МП) на Житомирщині

Антиукраїнська та ксенофобська література, підозрілі «гості»

Служба безпеки України завершила контррозвідувальні (безпекові) заходи на об’єктах Української православної церкви (московського патріархату) на Житомирщині.

Під час безпекових заходів у Свято-Анастасіївському ставропігійному жіночому монастирі та двох Скитах на Житомирщині, виявлено осіб, які перебувають на зв’язку з громадянами рф.

Під час відпрацювання мобільних терміналів, якими вони користуються, у багатьох з них встановлено контакти із абонентами, які перебувають на території російської федерації та республіки білорусь. Наразі ці зв‘язки вивчаються співробітниками СБУ.

«Гості» знаходились на території готельних комплексів при церквах і використовували анонімні месенджери для комунікації.

У «спецбібліотеках» церков виявлено велику кількість друкованої літератури «авторства» російських церковних діячів, виготовленої у рф після російського вторгнення в Україну 2014 року та «схваленої» до використання московською патріархією руської православної церкви. Саме ці книжки, за задумом московських попів, повинні бути фундаментом для насадження проросійської ідеології серед людей, які шукають у вірі розради у важких життєвих ситуаціях.

Серед знайденої літератури – примірники із ксенофобськими та антисемітськими висловлюваннями, які «обґрунтовують» меншовартість українського народу та самої України.

Окремі полички – присвячені літературі з так званою монархічною ідеологією, що, як відомо, є однією із скрепів так званого «руського міру».

Наголошуємо, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України.

Безпекові заходи проводили співробітники Управління СБУ в Житомирській області спільно з Національною поліцією та Національною гвардією України.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини