«Почули легкий вибух»: у Малині згорів будинок великої сім’ї з дитиною. ФОТО

Горів будинок на вулиці Іршанській

У ніч на 29 серпня у Малині  виникла пожежа у приватному двоповерховому цегляному житловому будинку. Вогонь фактично повністю зруйнував дах і другий поверх помешкання, перший – знищений водою, якою гасили полум’я. Зараз постраждалій родині збирають допомогу.

Як розповів MALYN.MEDIA Іван Буханчук, провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Коростенського райуправління ГУ ДСНС України в Житомирській області, про пожежу на вулиці Іршанській рятувальникам повідомила мешканка сусіднього будинку. Дзвінок надійшов близько 1:00 ночі.

«Рятувальники, які приїхали на місце, зрозуміли одразу, що масштаби великі і викликали підмогу.  Ускладнювало гасіння велике пожежне навантаження, щільне заповнення домашніми речами приміщення та швидке розповсюдження вогню по дерев’яним перекриттям. Вогонь гасили три з половиною години. Вісім разів виїжджали на заправку машин з гідранта. На місці залучили 9 рятувальників і 3 одиниці техніки», – зазначив Буханчук у коментарі.

Попередньою причиною пожежі вважають «замикання проводки» через працюючий бойлер. Остаточно висновки встановлять фахівці.

Нашому виданню також вдалося поспілкуватися із господарями цього будинку. Мешканка Наталія Лех каже, що у будинку проживали великою сім’єю – семеро дорослих і одна п’ятирічна дитина. Зараз усі восьмеро фактично без даху над головою… Тимчасово поселилися у сусідів і оговтуються від лиха.

«Жити у будинку зараз неможливо. Велика частина просто згоріла, а та, яка не згоріла, – знищена водою. Не можу, чесно кажучи, ще прийти до себе… Складно повірити. Отак лягаєш спати, ніби все добре, працює бойлер, бо вночі є певна економія, а тут таке от лихо. Хотіли зекономити, називається. А втратили майже все», – із жалем розповідає пані Наталія.

Жінці незручно, але вона погоджується продиктувати номер карти. Кошти цій родині зараз дуже потрібні.

«Уявляєте, навіть картки банківські закоптилися… Одна майже вціліла», – каже Наталя.

Родина буде вдячна за будь-яку фінансову підтримку.

Номер карти Приватбанку на ім’я Наталія Василівна Лех: 5168 7574 0170 7916

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини