На Малинщині через пожежі три сім’ї залишилися без житла

Трагедії трапилися впродовж тижня

Так, 17 січня жахлива пожежа залишила просто неба жительку Луків. Причина загоряння банальна — порушення пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення.

Коли сталася біда, жінки не було вдома. Вона, напаливши грубку, вийшла у крамницю, а коли повернулася — жахнулася. Її домівка вся була охоплена вогнем. Сильний вітер сприяв швидкому поширенню полум’я. Врятувати хату не вдалося. Потерпілу тимчасово прихистили в центрі БФ «Оазис мир» (колишнє інфекційне відділення у Малині).

Наступного дня за схожих обставин вщент вигоріла хата у Барвінках. Господарів теж не було у домівці. Селяни, помітивши, що дах та веранда сусіднього будинку охоплені вогнем, викликали пожежників. Гасили двома пожежними машинами, але врятувати дерев’яну хату не вдалося. Загоряння сталося через пічне опалення.

21 січня вогонь наробив лиха малинцям, що мешкають у мікрорайоні профтехліцея, на вулиці Житомирській. Через коротке замикання в електромережі загорілася веранда та покрівля. Будинок дерев’яний, обкладений цеглою. Відтак, не зважаючи на те, що задіяли п’ять пожежних машин, вигоріло майже все.

Ті меблі, які не знищив вогонь, пошкоджені водою під час гасіння пожежі. На згарищі жити неможливо. Погорільці просять допомогу. Кошти можна надсилати на карту Ощадбанку 5167 8032 0084 2560 (Самойленко Світлана Іванівна).

23 січня частково згорів будинок у Чоповичах, де мешкає самотній чоловік.

Загалом за період з 17 по 24 січня сталося вісім пожеж. Також згоріла господарська будівля на Букачі, близько метра перекриття у будинку по вулиці Енергетиків у місті (район РЕМу). Незначні наслідки пожежі і у мешканця вулиці Артема (у чоловіка, до речі, вже не вперше горить домівка, пожежники наголошують на необхідності дотримання елементарної обережності). У мікрорайоні паперовиків горіло сміття.

Більшість пожеж через пічне опалення. Не забувайте про дотримання безпеки при експлуатації грубок і котлів. Не напалюйте їх занадто сильно у мороз, не залишайте без нагляду та обов’язково огляньте комини (на них не має бути тріщин, через які іскри можуть потрапляти на перекриття), наголошують вогнеборці.

Читайте також Згоріла хата — на Малинщині мати з донькою залишилися просто неба.

Марина Кириченко
Марина Кириченкоhttp://malyn.media
Журналістка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини