Естонія подарувала Житомирщині пасажирські автобуси: перепало і Малинській громаді

Ключі від транспорту передали на Соборній площі у Малині

Естонія в рамках гуманітарної допомоги дарує Житомирській області пасажирські автобуси. Перших три сьогодні урочисто передали на користування громадам області. Захід відбувся у Малині, на Соборній площі. З цих трьох автобусів – один буде їздити і Малинщиною. Ще два – у Брусилівській та Лугинській громадах.

Про це повідомляє Малинська міська рада.

Раніше великогабаритні автобуси Iveco Irisbus обслуговували пасажирські регулярні лінії в Естонії. Усього ж уряд Естонії має намір передати області близько 30 таких автобусів. Ще 9 таких вирушать на Житомирщину наступного тижня. Наступні – найближчим часом.

Ключі від транспорту передала головам громад міністр економіки та інфраструктури Естонської Республіки Рійна Сіккут. На заході також був посол Естонії в Україні Каймо Кууск, керівництво міста, області. Не пропустили подію і нардепи.

Делегація вже традиційно оглянула зруйнований міст через Іршу. Мерія пише, що тут вже розпочали роботи по відновленню переправи. Фінансування ремонту забезпечує Україна та Естонія, яка виділяє для цих цілей понад 1 млн євро.

Міст через Іршу

Як писав MALYN.MEDIA, міст через Іршу планують відбудувати за близько 105 млн грн.

Естонія стала першою країною, яка взялася допомогти Житомирщині ліквідовувати наслідки ворожих обстрілів. Естонська урядова комісія на початку травня 2022 року розпочала свою роботу в області з визначення об’єктів, відбудову яких вони обіцяють профінансувати.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини