Житомирський обласний ліцей всупереч волі батьків і ліцеїстів перепрофілювали на спортивний

Напередодні батьки з ліцеїстами та з педагогами організували акцію протесту, втім у Житомирській облраді прохання проігнорували

Житомирський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей таки вирішили перейменувати та частково перепрофілювати всупереч проханням батьків та учнів. Після тривалих перемовин адміністрації з обласною радою та облдержадміністрацією дійшли згоди, що в Статуті буде враховано та прописано 50% на спорт та 50% академічного спрямування.

Відповідне рішення прийняли під час засідання сесії у вівторок, 30 листопада.

Рішення про перепрофілювання популярного закладу викликало на сесії бурхливі обговорення. У залі звучали думки, що депутатська комісія не погодилася з новим варіантом Статуту. А бажання перейменувати та змінити профіль навчання називали «особистими інтересами керівництва області».

Сам же голова облради Володимир Федоренко звинувачення відкинув і сказав, що такого рішення комісії не було, а від змін у статуті ліцей отримає лише покращення.

«Ніхто не буде переривати навчання дітей та забороняти набирати дітей на академічні напрямки. Водночас діти будуть навчатися у нових сучасних умовах, за новими технологіями та проживати у розширених гуртожитках. Заклад залишиться у власності обласної ради. Ми приймаємо це рішення виключно заради майбутнього обдарованих дітей, а спортсмени це також обдаровані діти», – зазначив Володимир Федоренко.

Під час сесії Житомирської облради 30 листопада

При цьому адміністрація закладу на сесії заявляла, що питання зміни назви ліцею та його Статуту було для неї неочікуваним. Проте повідомили, що часткове перепрофілювання влаштовує колектив.

 «Ліцей має 30 років академічного та профільного навчання, заклад займає 3 місце по ЗНО в Житомирській області, ми єдина авторська школа на Житомирщині, таких ліцеїв, як наш, в Україні 105. Втім, ми дійшли згоди з керівництвом області щодо зміни Статуту з залишенням академічної складової. Потужність навчального закладу буде збільшуватись: 50% дітей буде спортивного напряму та 50% – академічного», – зазначила під час свого виступу директорка ліцею Людмила Корінна.

Батьки також брали слово і намагалися відмовити депутатів від прийняття подібного рішення, адже переважна більшість дітей не є спортсменами й для них академічний профіль навчання у ліцеї визначальний.

До слова, вчора, 29 листопада група батьків разом із дітьми поїхала до обласної ради. Вони стояли з плакатами та висловлювали протест проти перепрофілювання ліцею.

«Я дуже обурена тим, що наш ліцей хочуть перейменувати у профільний спортивний заклад, хоча він є у нас лише один-єдиний ліцей для обдарованих дітей, де навчається обдарована молодь з усієї області, а не тільки міста, – повідомила Суспільному мама ліцеїстки Лілія Вишневич. – Наших дітей хочуть позбавити якісної освіти, яку вони можуть отримати тут».

Однак доводи батьків представники народу проігнорували. «За» проголосувало 53 з 54 присутніх депутатів. Таке рішення народних слуг викликало обурення серед присутніх батьків ліцеїстів. Після голосування вони скандували депутатам «Ганьба».

Відео Суспільного

Зауважимо, що один обласний спортивний ліцей на Житомирщині вже існує у місті Бердичеві. Тепер буде другий, і жодного обласного ліцею для обдарованих дітей академічного спрямування.

Читайте також – Замість ЗОШ – гімназії: на Малинщині хочуть перейменувати кілька навчальних закладів

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини