За вбивство батька малинський боксер отримав 8 років тюрми

Днями суд виніс вирок 28-річному жителю Малина, який торік на світанку сокирою вбив батька

Ця трагедія трапилася 8 березня 2020 року у Малині, на вулиці Заводській. Тоді 27-річний син-спортсмен вбив 49-річного батька. Як писав ІнфоМалин, конфлікт між чоловіками виник на побутовому ґрунті. Життя батька син позбавив, схопивши до рук сокиру й завдавши декілька ударів в область голови…

19 листопада Богунський районний суд Житомира розглядав цю справу і виніс вирок підсудному.

У матеріалах справи детально розписали подробиці вечора напередодні та того фатального ранку. Близько 5:00 син сокирою щонайменше чотири рази вдарив батька по голові, шиї, підборідді та тулубі. В результаті батько помер від отриманих травм на місці.

У суді обвинувачений свою вину не визнав. Він розповів, що напередодні трагедії повернувся з Києва електричкою. Ввечері спілкувався з батьками, розповідав про свої успіхи спорті, ділився враженнями від змагань з боксу. Зокрема, повідомив, що готовий одружитися та розпочати власну справу. Для цього йому потрібно продавати батькового «Фольсвагена».

Згодом, за словами обвинуваченого, він поїхав на зустріч із другом, обоє пили чай. Втомившись, повернувся додому. У цей час батько на кухні грав у мобільну гру, був стурбований. Після цього обоє піднялися на другий поверх і на комп’ютері дивились медитації. Потім син пішов до своєї кімнати, переписувався з дівчатами і заснув. Прокинувся хлопець, коли ще було темно, від удару вхідних дверей об раму. Після цього спустився на перший поверх і застав лежачого батька у крові.

Каже, що намагався врятувати батька, привести в почуття, як саме – не пам`ятає. Пам`ятає, що повзав біля нього на колінах, брав за ноги, рану намагався прикривати рукою. Рану не пам`ятає. Під час цих дій забруднив кров’ю руки, ноги, якісь частини тіла, оскільки в цей час був лише в трусах.

Стверджував, що був тверезий, алкоголь чи наркотичні речовини не вживав. Зжата пляшка, пристосована до вживання наркотичних речовин, знайдена в каміні, належала не йому, а його батьку, який іноді покурював.

Свідчила по справі й матір підсудного та дружина вбитого. При цьому свідчення жінки у суді й правоохоронцям суттєво відрізнялися. Так, спочатку вона телефонувала в поліцію і зазначала, що «синочок сокиру хапає і вбиває батька». При цьому, зазначала, що син ймовірно під дією наркотиків. Водночас у судовому засіданні вона розповіла, що напередодні жодних конфліктів у родині не було, за вечерею вони разом планували справи на наступний день. Потім син їздив до друзів, повернувся за годину.

 Жінка була в кімнаті на верхньому поверсі, але чула веселу розмову сина з батьком. Потім син піднявся на другий поверх і ліг спати. Уночі жінка прокинулась від божевільного крику. Побачила сина в стані шоку з телефоном в руках, вибігла з хати і викликала швидку та поліцію.

Вона свідчила, що ніколи не бачила, щоб син вживав наркотики. З батьком мав дружні стосунки. Відмінність свідчень пояснила тим, що нібито працівники поліції радили їй обмовити сина, бо в іншому випадку йому загрожує до 15 років тюрми.

У залі суду також розглядали свідчення працівників місцевих закладів, які розповіли, що молодик тієї ночі добряче випивав з компанією друзів.

Суд врахував розбіжності у свідченнях матері і сина, вивчив результати експертиз та виніс вирок про визнання обвинуваченого винним в умисному вбивстві батька, призначивши йому покарання: 8 років позбавлення волі.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини