Об’єднання двох університетів Житомира поставили на паузу

«Злиття» вишів призупинили до завершення вступної кампанії

Обʼєднання Поліського національного університету та Житомирського державного університету ім. Франка офіційно призупинили до складання НМТ та завершення вступної кампанії.

Про це повідомив голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко з посиланням на МОН.

«Питання обʼєднання закладів в Житомирському регіоні на моменті не стоїть. Насправді відбулася дискомунікація. Наразі ми почали вивчати питання обʼєднання, оцінюємо фінансову спроможність закладів. Ми проаналізуємо кількість студентів, абітурієнтів, конкурси», — зазначає Віталій Бунечко.

На його думку, під час аналізу спроможності закладів вищої освіти буде некоректно оцінювати кількість наукових досліджень, космічні кластери, педагогічну діяльність, інженерні чи військові досягнення.

Особисто Віталій Бунечко вбачає обʼєднання вишів Україні — правильним рішенням. Він зазначив, що студенти при цьому нічого не втрачають.

«Я думаю, що іншого шляху окрім укрупнення вищих навчальних закладів в нашій державі немає. При обʼєднанні студент не втратить нічого. Він так само ходитиме на пари в свою аудиторію і отримає свій диплом. Що стосується Житомирщини, то рішення буде прийнято десь влітку після закінчення вступної кампанії, коли діти стануть студентами», — каже Бунечко.

До слова, національний мультипредметний тест (НМТ) у 2024 році заплановано провести протягом 14 травня — 19 липня. Такий період визначено наказом Міністерства освіти і науки України.

Раніше стало відомо, що у 2024 році Міністерство освіти і науки України планує об’єднати заклади вищої освіти для підвищення якості освіти та ефективного використання фінансів.

Як повідомляв Житомир.info, 16 лютого 2024 року ректор Поліського національного університету Олег Скидан заявив про початок процесу об’єднання ПНУ та Житомирського державного університету імені Івана Франка, а 19 лютого 2024 року ректорка ЖДУ Галини Киричук заперечила інформацію про об’єднання двох університетів в один, зазначивши, що з цього приводу «жодного нормативного документа ні в МОН, ні в Уряді ще немає».

2 березня 2024 року Олег Скидан виклав лист Міністерства освіти і науки, направлений 1 березня 2024 року начальнику ОВА Віталію Бунечку з рекомендацією «опрацювати та надати пропозиції стосовно реорганізації Поліського національного університету шляхом приєднання до Житомирського державного університету ім.Івана Франка за умови збереження освітнього, наукового та матеріального потенціалу Поліського національного університету з урахуванням наявної мережі закладів вищої освіти Житомирської області».

4 березня 2024 року студенти організували акцію біля ПНУ, а в університеті зібрали конференцію трудового колективу, де викладачі висловлювалися проти приєднання до іншого навчального закладу.

Сьогодні, 21 березня, Поліський університет також анонсував мітинг, під час якого планував вимагати звільнення керівництва МОН та призупинення об’єднання.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини