На Малинщині учні закритих шкіл добираються на навчання поламаним автобусом

Школи закрили, а обіцяних новеньких автобусів для сільських дітей не придбали…

По пів години на лютому холоді мерзнуть сільські діти, чекаючи автобуса, який доставляє їх у Нововороб’ївську школу. Про це з обуренням пишуть батьки дітей, вимагаючи від влади Малинської МТГ негайного розв’язання проблеми. Оскільки, як зазначають, транспортний засіб постійно ламається, а обіцяного нового автобуса селяни від початку навчального року так і не дочекалися. А діти тепер через перемерзання хворіють…

«По маршруту їздить старий автобус, який весь час ламається або його «кидають» на інший маршрут. На даний час автобус курсує на більше ніж 10 населених пунктів і вчасно не встигає підвезти дітей до навчального закладу. Діти та вчителі змушені мерзнути і не можуть своєчасно потрапити до школи», — пише у фейсбуці користувач Рома Тимошенко.

У цій школі, за інформацією освітян, навчається 136 школярів, із сусідніх сіл добирається близько 60 дітей, з яких 17 — із Морозівки, де торік закрили навчальний заклад, обіцяючи взамін нові автобуси та добрі дороги. Ні одного, ні іншого — на сьогодні немає…

Як коментує начальник управління освіти, молоді, спорту та національно-патріотичного виховання Віталій Коробейник, уже через декілька днів оголосять тендер на закупівлю шкільного автобуса на 30 місць.

Попередня вартість транспортного засобу — 2 мільйона гривень, які виділять із зекономлених 7 мільйонів минулорічної субвенції. Решту бюджетних коштів, до речі, спрямують на заробітні плати, щоб перекрити недофінансування освітян, яке цьогоріч становить мінус 6 мільйонів гривень.

Крім того, до кінця навчального року, можливо, з’явиться в громаді ще один шкільний автобус. Наразі освітяни готують подання до обласної влади з проханням посприяти у виділенні Малинській МТГ додаткових коштів на транспорт.

До слова, у рішенні Житомирського окружного адміністративного суду, який виграли батьки морозівських школярів, йдеться, що керманичі закрили школи з порушеннями.

Також до кінця року у Малинській МТГ через недофінансування галузі та зменшення загальної чисельності дітей надалі можуть закривати школи.

Зокрема, можуть ліквідувати ще до трьох сільських навчальних закладів, —   попереджують в управлінні освіти, молоді, спорту та національно-патріотичного виховання.

Марина Кириченко
Марина Кириченкоhttp://malyn.media
Журналістка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини