Утеплити вікна і підвали: медзаклади та багатоповерхівки Малина зобов’язали підготуватися до зими

У підвалах має бути потрібний запас води, харчів та навіть — «ємності для нечистот»

На останньому засіданні міськвиконкому у Малині прийняли рішення про підготовку до опалюваного сезону. Зокрема, підтримали відповідний план заходів.

Про це йдеться у рішенні виконкому, опублікованому на сайті мерії.

Так, зокрема, керівництво лікарень та соціальної інфраструктури, голів ОСББ, ЖБК, управителів та управляючі компанії, які обслуговують місцеві «висотки», а також мешканців будинків, зобов’язали облаштувати у підвалах місця для обігріву.

Це також стосується цокольних приміщень та укриттів. Вимагають встановити печі на альтернативному виді палива.

Наступна вимога – створити запас палива, якого буде достатньо на період осінь-зима. Наголошують також на потребі утеплити ущільнювачами вікна та двері у місцях загального користування.

У списку також окремий пункт, який стосується прибирання у підвалах перед початком зими. Там мають бути запаси питної води з розрахунком 2 л на добу, харчі. А також – умивальники і так звані виносні баки: у дужках уточнюють «ємності для нечистот»…

Треба також провести ремонт електричних мереж і потурбуватися про освітлення, закупити ліхтарики та свічки, перевірити вентиляцію та принесли «теплі ковдри, шерстяні шкарпетки, каримати». Створити запас медикаментів.

І, звісно ж, не забути про план евакуації.

Управлінню регіонального розвитку доручили розрахувати, скільки малинці в середньому їдять продуктів і визначити добову норму потрібних харчів. І на основі цих цифр вже забезпечити продуктовий резерв. Контроль за виконанням цього рішення поклали на першого заступника міського голови Сергія Фурника.

Опалювальний сезон в Україні, не дивлячись на війну, збираються почати вчасно. Українців попереджають, що опалювальний сезон буде одним з найскладніших за останні 30 років, оскільки ворог обстрілює енергетичну інфраструктуру.

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини