У Малині зменшили фінансування на капітальні ремонти багатоповерхівок

Тепер більшу частину коштів на ремонт будинків надаватимуть мешканці

На останньому засіданні міськвиконкому прийняли програму співфінансування ремонтів житлового фонду Малинської міської. Ця програма діятиме у наступні два роки – до 2024-го. Цим рішенням виконком скасував рішення сесії від 23 грудня 2020 року.

З важливого – поточний, 2022 рік, стане останнім, коли міська влада виділяла від себе на ремонти 60%, і лише 40% – були за громадою. У наступні два роки – 2023-2024 рр. – громада повинна профінансувати 60% робіт, а вже залишкові 40% оплатить місто.

Зміни пропорцій фінансування не аргументують. Ймовірно, через брак фінансів у зв’язку з війною.

Лише зазначають, що «залучення коштів власників житла не тільки підвищить фінансові можливості щодо проведення ремонтних робіт, але й стимулюватиме господарське ставлення мешканців до спільного майна, його утримання і збереження».

ЩО МОЖНА ВІДРЕМОНТУВАТИ

Учасники програми зможуть на спілку з міським бюджетом:

  • проводити капітальний, поточний ремонт та реконструкцію покрівель;
  • утеплювати фасади;
  • ремонтувати ліфти;
  • облаштовувати протипожежні заходи;
  • замінювати вікна і двері;
  • оновлювати території біля будинків.

ЯК СТАТИ УЧАСНИКОМ ПРОГРАМИ

Управитель будинку повинен повідомити управління ЖКГ про те, що мешканці готові взяти участь у програмі капітального ремонту. Проводять загальні збори, на які запрошують і мешканців, і власників нежитлових квадратних метрів, і підрядника, якщо вже відомо, хто конкретно займатиметься роботами.

Тоді ініціативна група подає протокол загальних зборів, який повинен підписати не менше як 2/3 співвласників. У протоколі зазначають також орієнтовну вартість.

Кошти з мешканців збирає уповноважена особа на рахунок управителя.

Для отримання фінансової підтримки з бюджету громади для проведення капітального або поточного ремонту будинку необхідно подати заявку на участь у програмі в довільній формі на ім’я міського голови.

Важливо зазначити адреси будинку, види та обсяги робіт, суми власних та залучених коштів. А також — завірені копії проєктно-кошторисної документації, розрахункового рахунку, договору управління будинком, підтвердження можливості оплати дольової участі.

Читайте також — «Малин Енергоінвест» планує підвищити тарифи на теплопостачання: коментар директора

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини