Чому не чищені малинські ставки: кримінальна справа на роки

Гучна недореконструкція паркових ставків завершилася тихою кримінальною справою

«Службові особи Управління ЖКГ виконавчого комітету Малинської міської ради зловживаючи своїм службовим становищем, всупереч інтересам служби, допустили порушення при проведенні закупівлі робіт з реконструкції з поліпшення стану та благоустрою водойм в м. Малин, чим завдали істотної шкоди інтересам держави…», — так офіційною мовою зазначено в матеріалах справи.

Нагадаємо, що реконструкція паркових ставків з бюджетом майже 3 млн грн завершилася перемелюванням багна та гучним… пшиком.

«Боса й гола» фірма-переможець тендеру не спромоглася освоїти кошти й вони повернулися в бюджет держави.

Разом з тим, виконавець робіт отримав з малинського бюджету близько 900 тисяч гривень.

«Зараз у нас є проблеми. Загальна сума проекту 3 млн грн. 2 700 000 – це кошти мінекології, а 290 000 – наші кошти міського бюджету співфінансування. Ми заплатили 870 000 авансу. Вони використали по факту більше, але по актах змогли показати тільки 619 000, тобто 200 з чимось тисяч вони повинні ще повернути як невикористаний аванс. Інші всі кошти повернулися до державного бюджету», — коментував тодішній міський голова Олексій Шостак.

Але відразу було видно, що реконструкцію водойм «зливають». Роботи почалися з запізненням, виконавець із сумнівними можливостями. Роботи по очищенню ставків у малинському парку мали розпочатися у серпні 2019 року та бути завершені до середини листопада 2019 року.

Фактично роботи стартували наприкінці вересня, хоч авансовий платіж був проведений вчасно.

«Обсяги робіт там набагато більші, ніж проектувальники передбачали. Плюс, проектувальники передбачали техніку, яка не могла працювати в цих умовах. Все ж таки, вони трохи непорядно вчинили, зразу відійшли та почали щось розказувати….», — пояснював міський голова.

Детальніше тут — «Чому не чищені ставки» — п’єса із малинської бувальщини.

Тож «непорядним вчинком» врешті зацікавилися правоохоронці. 4 березня 2020 року за даним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Розпочалося досудове розслідування й суддівський пінг-понг.

Відповідно до платіжних доручень №1 та №3 від 07.08.2019 року замовником перераховано на рахунок ТОВ УЮТСПЕЦБУД№ грошові кошти в сумі 842700 грн.

Згідно копії акту №1 приймання виконаних будівельних робіт за листопад 2019 року підрядником внесено відомості про виконання будівельних робіт по об`єкту будівництва на загальну суму 296988,53 грн., що свідчить про невиконання робіт відповідно до вимог проектно-кошторисної документації.

Під час досудового розслідування, 22.01.2021 року призначено будівельно-технічну експертизу, що на даний час перебуває на виконанні в Житомирському НДЕКЦ МВС.

У березні слідчі клопотали про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні й Малинський районний суд продовжив термін до 4 вересня 2021 року.

Вже у серпні Малинський районний суд просить передати справу у Коростишівський суд через некомплект суддів у Малині.

Колегія суддів Судової палати у кримінальних справах Житомирського апеляційного суду підтримала подання малинського суду й передала справу у Коростишів.

Коростишівський районний суд підтримав клопотання слідчих і продовжив строк досудового розслідування кримінального провадження на шість місяців, а саме до 04.03.2022 р.

«Далі буде», — як полюбляв казати один з керманичів Малина.

Читайте також — У Малині рятувальники визволили з болота (з паркового ставу) людину.

 

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини