Учні Малинської дитячої школи мистецтв здобули призові місця на Всеукраїнському музичному конкурсі

Талановиті вихованці завоювали п’ять дипломів

Днями,  28-29 квітня,  на базі Рівненського державного гуманітарного університету відбувся «Х Всеукраїнський дистанційний конкурс виконавців (ансамблів) на духових та ударних інструментах імені В’ячеслава Старченка» — відомого диригента, викладача, виконавця та педагога,  який, до слова, провів дитинство та юність у Чоповичах. Участь у музичному заході, який проводили у дистанційному форматі, взяли близько 300 учасників з усієї України.

Свої музичні таланти на конкурсі представляли і вихованці Малинської дитячої школи мистецтв — учні Володимира Олексієнка, викладача школи, заслуженого працівника культури України.

За рішенням журі, юні музиканти з Малина змогли завоювати п’ять призових місць.

Так, зокрема, перше місце у номінації «Мідні духові інструменти, ансамблі» валторна здобув — Роман Недашківський. Друге місце здобула Єва Дудкіна. Третім — відзначили старання Михайла Майстренка.

Окрім цього, перше місце у номінації «Дерев’яні духові інструменти та ансамблі» (саксофон) присвоїли Ярині Недашківській.

Також диплом третього ступеня серед ансамблів здобув «Квартет валторн» (Михайло Майстренко, Роман Недашківський, Єва Дудкіна, В.П. Олексієнко під керівництвом Володимира Петровича).

Конкурс проводили дистанційно. Для цього учасники попередньо заповнювали заявки, записували та публікували свої виступи на ютубі. А вже тоді члени журі виставляли бали та виносили вердикти.

Членами журі були визначні українські музиканти, професори музичних академій України.

Очолили журі конкурсу професори Микола Баланко, заслужений артист України, професор, завідувач кафедри мідних духових та ударних інструментів Національної музичної академії України та Роман Вовк, голова журі, заслужений діяч мистецтв України, кандидат мистецтвознавства, професор, завідувач кафедри дерев’яних духових інструментів Національної музичної академії України.

 У коментарі MALYN.MEDIA Володимир Олексієнко розповів про підготовку своїх вихованців до конкурсу.

«Щиро радію, що діти здобули перемогу попри те, що нам дуже заважали повітряні тривоги й заняття доводилося постійно то переносити, то скасовувати. Торік, через наслідки обстрілів, ми також не мали постійного місця для занять  — займалися у першій або другій школах. Також навчалися онлайн. Та попри все діти змогли гарно підготуватися та здобути призові місця», — розповідає Володимир Олексієнко.

Він також підкреслив, що виступи були б неможливі без допомоги концертмейстерки Малинської ДШМ — Оксани Раченко. До слова, конкурс проводили для підтримки ЗСУ, тому усі зібрані кошти передадуть на потреби наших військових, на рахунок БФ «Ми переможемо».

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини