На Житомирщині прихильники московського патріархату пообіцяли захищати свою церкву від рейдерів

Таке голосування відбулося в Овручі

Днями в Овручі, на Житомирщині віряни ворожого московського патріархату молилися за Свято преподобномученика Макарія, архімандрита Овруцького, Переяславського і Канівського чудотворця.

Про це йдеться на сторінці Овруцької Єпархії.

«На тему свята владика Віссаріон сказав проповідь, подяку приніс усім за шанування святого Макарія, захисника святого Православ’я, та тверде стояння у канонічній святій Церкви, яку в Україні очолює Блаженніший Митрополит Онуфрій», — йдеться у повідомленні.

Богослужіння очолив митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон, якому співслужили: архієпископ Городницький Олександр і духовенство єпархії.

Під час дійства

Під час дійства відбулося спеціальне голосування, яким усі присутні «засвідчили і надалі бути у Христовій Канонічній Церкви та захищати Її від рейдерських зазіхань».

Нагадаємо, раніше журналісти Української правди провели розслідування та встановили, що митрополит УПЦ Московського патріархату Онуфрій (Орест Березовський) та ще понад 20 священників УПЦ МП мають громадянство країни-агресорки РФ.

Очільник МП, коментуючи цю інформацію, почав виправдовуватися. Мовляв, у Радянському Союзі в той час існували три духовні семінарії: Московська, Ленінградська та Одеська. Остання йому відмовила у навчанні, тому він таємно поїхав до Росії і вступив до Московської духовної академії, бо там його «не відкинули».

Читайте також — На Житомирщині досі нараховують понад 150 церков московського патріархату

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини